Λαβρόφ: Ανακοίνωσε σε ποιες περιοχές συνεχίζει τις επιχειρήσεις της η Wagner

 Λαβρόφ: Ανακοίνωσε σε ποιες περιοχές συνεχίζει τις επιχειρήσεις της η Wagner

FILE PHOTO: Russian Foreign Minister Sergei Lavrov attends a joint news conference with Eritrean Foreign Minister Osman Saleh following their talks in Moscow, Russia April 27, 2022. Yuri Kochetkov/Pool via REUTERS/File Photo

Η Wagner θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στο Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας ότι η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης δεν θα επηρεάσει τη σχέση της Μόσχας με τους συμμάχους της. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί ότι η δήλωση αυτή έγινε λίγο πριν επανεμφανιστεί ο επικεφαλής της Wagner. Τα μέλη της Wagner εργάζονται στο Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία «ως εκπαιδευτές. Αυτή η δουλειά ασφαλώς και θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θεώρησε ότι η Ευρώπη και η Γαλλία «εγκαταλείποντας την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Μάλι», οδήγησαν αυτές τις χώρες να στραφούν στη Ρωσία και την Wagner για να έχουν στρατιωτικούς εκπαιδευτές και να «διασφαλίσουν την ασφάλεια των ηγετών των χωρών αυτών».

Ο Λαβρόφ θεώρησε επίσης ότι η ένοπλη ανταρσία του ηγέτη της οργάνωσης, Γιεβγκένι Πριγκόζιν και των ανδρών του δεν πρόκειται να αλλάξει σε τίποτα τις σχέσεις της Ρωσίας με τους συμμάχους της.

«Υπήρξαν πολλές κλήσεις (από ξένους εταίρους) στον πρόεδρο (Βλαντίμιρ) Πούτιν… για να του διατυπώσουν την υποστήριξη τους», είπε.

«Με συνεργάτες και φίλους όχι (σ.σ δεν αλλάζει τίποτα). Όσο για τις άλλες (χώρες), ειλικρινά, δεν με νοιάζει. Οι σχέσεις με τη συλλογική Δύση έχουν καταστραφεί (…)», τόνισε ο Λαβρόφ.

Σχετικά Άρθρα