Πατέρας Αντώνιος: Στοχοποιεί μια νεαρή γυναίκα στην απολογία – Κατέθεσε μηνύματα

 Πατέρας Αντώνιος: Στοχοποιεί μια νεαρή γυναίκα στην απολογία – Κατέθεσε μηνύματα

Το φως της δημοσιότητας βλέπει το υπόμνημα του Πατέρα Αντωνίου με το οποίο απολογήθηκε στην ανακρίτρια για τις καταγγελίες σε βάρος του για ασέλγεια και σεξουαλική κακοποίηση δύο αγοριών.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πατέρας Αντώνιος στις εξηγήσεις του φέρεται να στοχοποιεί μία νεαρή γυναίκα, η οποία υπήρξε παιδαγωγός σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», ωστόσο φέρεται πως εκδιώχθηκε μετά από καταγγελία ενός 16χρονου παιδιού, ότι είχε προβεί σε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του.

Ο ιδρυτής της δομής μάλιστα προσκομίζει και κάποιες φωτογραφίες στις οποίες η εν λόγω παιδαγωγός φαίνεται να διασκεδάζει με τον 19χρονο που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια καθώς και ακόμη έναν τρόφιμο της Κιβωτού.

Στο υπόμνημα περιλαμβάνονται και κάποια μηνύματα που φέρεται να έχει στείλει η συγκεκριμένη γυναίκα σε άλλον ανήλικο ο οποίος ήταν επίσης τρόφιμος της δομής.

Αυτό που επιδιώκει ο Πατέρας Αντώνιος είναι να συνδέσει τον 19χρονο με μία γυναίκα, η οποία φέρεται να έχει βεβαρημένο ιστορικό στη δομή και έχει εκδιωχθεί λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Η πλευρά του πατέρα Αντώνιου ισχυρίζεται ότι το 2018 έγινε καταγγελία σε βάρος της και η νεαρή γυναίκα εκδιώχθηκε από την Κιβωτό.

Πάντως άτομα από το περιβάλλον της ανέφεραν στον Alpha, ότι όσα της προσάπτουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Εννοείται ότι δεν ισχύει το περιστατικό που καταγγέλθηκε. Όλα αυτά ήταν σύμφωνα με τα λεγόμενα του παιδιού. Υπήρχε μία αντιζηλία και κάποια παιδιά διαχώρισαν τις θέσεις τους με τους παιδαγωγούς. Το αγόρι ήταν εκείνο που έβλεπε το παιδί κάπως διαφορετικά, δεν αποδείχθηκε ποτέ κάτι και το παιδί κάποια στιγμή τα πήρε όλα πίσω. Η ίδια η παιδαγωγός ήθελε να φύγει από τη δομή, γιατί μετά από αυτό δεν αισθανόταν καλά», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τι δείχνουν οι φωτογραφίες

Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η παιδαγωγός αγκαλιά με τον 19χρονο και έναν ακόμη τρόφιμο στη μία και στην άλλη απεικονίζονται τα φαγητά και τα ποτά που κατανάλωσαν.

«Διαπιστώθηκε από τους υπεύθυνους της Δομής ότι η συγκεκριμένη παιδαγωγός, άγνωστο με ποιον τρόπο, είχε αποκτήσει επαφές τόσο με τον 19χρονο καταγγέλλοντα, όσο και μ’ ένα ακόμη αγόρι, τους οποίους ενίσχυε αλλά και τους διευκόλυνε στις μετακινήσεις τους», αναφέρει ο επικεφαλής της «Κιβωτού».

Το περιβάλλον της παιδαγωγού, για τις φωτογραφίες αναφέρει ότι ήταν απλώς μία έξοδος για φαγητό. «Το ένα αγόρι έχει ενηλικιωθεί και έχει φύγει από τη Δομή και το άλλο, ο 19χεονος είχε έρθει για να δει τον φίλο του. Οι φωτογραφίες είναι από το προηγούμενο καλοκαίρι. Είχε να τους δει πολύ καιρό, της έστειλαν ένα μήνυμα και βγήκαν για ένα φαγητό. Τους ξέρει πολλά χρόνια και τους δύο από τη Δομή».

Τα επίμαχα μηνύματα

«Και να ερχόμουν ούτε θα μπορούσα να σ’ αγκαλιάσω, ούτε να σου μιλήσω», «Σ’ αγαπώ πολύ», «Πολύ χάρηκα που σας είδα, μεγαλώσατε και μην σχολιάσεις, ίδια είμαι και κούκλα όπως πάντα», «Να έρθω να σε απαγάγω, δεν κολώνω, ξέρεις», «Άνετα ερχόμουν», «Θα μπορείς να στέλνεις με τον παπά εδώ; Σβήνε το μήνυμα μην γίνει καμία στραβή», «Θέλω να κανονίσεις να κατέβεις, να πάμε καμία βόλτα ή και για φαγητό, δύσκολο αλλά…», είναι μερικά από τα μηνύματα.

Το περιβάλλον της γυναίκας αναφέρει ότι πρόκειται για πλάκα μεταξύ της ίδιας και του ανήλικου. «Ήταν μηνύματα μεταξύ αστείου και σοβαρού. Δε σημαίνουν κάτι αυτά τα μηνύματα. Ως παιδαγωγός είχε μία καλή σχέση με τα παιδιά και όταν έφυγε από τη δομή, επειδή δεν επιτρεπόταν να έχει πια επαφές και σχέσεις, κάποια παιδιά της έστελναν μηνύματα να πάνε βόλτα. Δεν συνέβη κάτι περισσότερο. Απλά δεν ήθελε να μπλέξει το παιδί, αν τους έβλεπε κάποιος».

Σχετικά Άρθρα