Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα

 Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ  – Όλα τα ονόματα

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε τα ψηφοδέλτια του κόμματος ενώ όπως ανέφεραν κομματικές πηγές, η απόφαση ήταν συλλογική και τα ψηφοδέλτια είναι πολυσυλλεκτικά και ισχυρά.

Μεταξύ άλλων, στις λίστες βρίσκεται ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος (επί κυβερνήσεων Καραμανλή) και πρώην βουλευτής της Ν.Δ., Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος θα διεκδικήσει την εκλογή του με σταυρό στην Ανατολική Αττική.

Αντίθετα, εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εαυτόν η Ειρήνη Αγαθοπούλου, εν ενεργεία βουλεύτρια στο Κιλκίς, επειδή διαφώνησε με τη συμπερίληψη συγκεκριμένου υποψηφίου (σύμφωνα με πληροφορίες, του Παύλου Τονικίδη) στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

  • Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έστειλε με μήνυμα εκλογικής νίκης, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Στόχος, σύμφωνα τον κ. Τσίπρα, να γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή και να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση.

Απευθυνόμενος στα μέλη Κ.Ε., ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα για το «διπλό καθήκον» που έχουν. «Το πρώτο, να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας. Να πείσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς. Οτι έχουμε το σχέδιο και μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στην αισχροκέρδεια, στην απαξίωση, στην αδιαφορία, στην αναξιοκρατία, στην αδικία. Και το δεύτερο, ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει πράξη με μία προϋπόθεση: την καθαρή, αδιαμφισβήτητη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αναφερόμενος στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, έκανε λόγο για «ένα ευχάριστο πονοκέφαλο». Όπως σημείωσε, «αναγκαστήκαμε να κάνουμε δύσκολες επιλογές ανάμεσα σε πολύ δυνατές υποψηφιότητες. Τα ψηφοδέλτια που καλούμαστε να εγκρίνουμε σήμερα όμως, είναι ο καθρέφτης της σχέσης μας με την κοινωνία».

Για τους δήμους

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε ορισμένα από τους υποψήφιους δημάρχους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάνοντας λόγο για «ανάδειξη ψηφοδελτίων νίκης και πλατιάς προοδευτικής συνεργασίας».

Εκτός από τον Νίκο Παππά για τον δήμο της Αθήνας, ανακοίνωσε τη στήριξη του κόμματος για τον Πειραιά στον Γιώργο Γαβρίλη, για τον Δήμο Περιστερίου στον Ανδρέα Παχατουρίδη, για τη Λάρισα στον Απόστολο Καλογιάννη, για το Αγρίνιο στον Δημήτρη Τραπεζιώτη και για την Πάτρα στον Βασίλη Αϊβαλή.

Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων (εκκρεμότητα: στο Κιλκίς αναφέρεται το όνομα της Ειρ. Αγαθοπούλου που παραιτήθηκε):

Σχετικά Άρθρα