Παρασκήνιο: Ο Καραμανλής (Jr) απέρριψε πρόταση Μαξίμου να κατέλθει στην Α’ Θεσσαλονίκης

 Παρασκήνιο: Ο Καραμανλής (Jr) απέρριψε πρόταση Μαξίμου να κατέλθει στην Α’  Θεσσαλονίκης

H αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από τον κοινοβουλευτικό βίο προκάλεσε, ως γνωστόν, πολλά σχόλια και ερμηνείες σχετικά με την επίδραση που μπορεί να έχει στην εκλογική απήχηση της Ν.Δ. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής κατέστησε σαφές πως στηρίζει τη Ν.Δ και φαίνεται πως θα δώσει το παρών στην προεκλογική μάχη με παρεμβάσεις του στην Θεσσαλονίκη.

Παρόλα αυτά, το εκλογικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται πως ανησυχεί για τα ποσοστά της Ν.Δ στην Α’ Θεσσαλονίκης (αλλά και στις εκλογικές περιφέρειες στη Βόρεια Ελλάδα), όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν κάθοδο και διαρροές προς την Ελληνική Λύση, ακόμα και το κόμμα Μπογδάνου λόγω της δημοτικότητας της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Για να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ αποφασίστηκε, άλλωστε, να μετάσχει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός (εκτός από τον Έβρο και την Δυτική Αθήνα), ενώ ενεργοποιήθηκε και ο ραδιοφωνικός παραγωγός και δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης λόγω της συγγενικής σχέσης με τον Κυριάκο Βελόπουλο!

Εκείνο που δεν είναι γνωστό, πάντως, είναι πως, σύμφωνα με πληροφορίες του libre, προτάθηκε να μετακινηθεί από τις Σέρρες στις Α’ Θεσσαλονίκης και ο υπουργός υποδομών Κώστας Καραμανλής! Με το σκεπτικό πως το όνομα “Καραμανλής” στο ψηφοδέλτιο θα μπορούσε να αποτρέψει την αποχή ή την επιλογή άλλου κόμματος των ακραιφνών καραμανλικών.

Η πρόταση έγινε από στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, όμως, ο Κώστας Καραμανλής απάντησε αρνητικά. Αφενός γιατί δεν θέλει να εγκαταλείψει την εκλογική περιφέρεια των Σερρών (παραδοσιακή κοιτίδα του καραμανλισμού), όσο και -αυτό δεν λέγεται…- διότι θα μπορούσε να μην καταλάβει την πρώτη θέση (στην Α’ Θεσσαλονίκης εκλέγονται οι Κούβελας, Καλαφάτης, Γκιουλέκας, Ράπτη κ.ά), κάτι που δεν θα ήταν θετικό για το αρχηγικό προφίλ που φιλοτεχνεί επιμελώς.

Σχετικά Άρθρα