• 28 Μαρτίου, 2024

Ραγκούσης-Ξανθόπουλος: “Οι δηλώσεις Πολάκη είναι απολύτως αντίθετες με τις εξαγγελίες μας”

 Ραγκούσης-Ξανθόπουλος: “Οι δηλώσεις Πολάκη είναι απολύτως αντίθετες με τις εξαγγελίες μας”

Θέση για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, που προκάλεσαν μέχρι και την εισαγγελική παρέμβαση, πήραν σήμερα (27/02) ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Γιάννης Ραγκούσης, και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Μάλιστα, τις χαρακτηρίζουν ως « απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών».

Παρ’ όλα αυτά, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος σημειώνουν πως «πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής». Υπενθυμίζουν, μάλιστα, δηλώσεις δύο υπουργών της κυβέρνησης, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, που «δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση».

Συγκεκριμένα, σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρουν: «Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών. Διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο. Ωστόσο, η εισαγγελία πλημμελειοδικών Αθηνών που ζητά να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών οφείλει να μην γίνεται μέρος του πολιτικού παιχνιδιού».

Ακόμα, επισημαίνεται: «Πολιτικές απόψεις, όσο και αν κανείς διαφωνεί μαζί τους, δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα επιλεκτικής. Αφού ελάχιστα καιρό πριν, οι δημόσιες και επανειλημμένες δηλώσεις του Υπουργού Α. Γεωργιάδη ότι “η Τουλουπάκη πρέπει να πάει φυλακή” ή του επίσης Υπουργού Μ. Βορίδη “θα πρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο Κράτος για να μην ξανάρθει η Αριστερά σε καμμιά της μορφή στην εξουσία”, δεν προκάλεσαν την παραμικρή εισαγγελική αντίδραση. Επίσης, οι πολύ πρόσφατα διαπιστωμένες παράνομες παρακολουθήσεις σε βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρήθηκαν κι αυτές άνευ νομικής σημασίας. Είναι προφανές ότι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για “Δικαιοσύνη Παντού” αποκτά οδυνηρή επικαιρότητα και αποτελεί, πλέον, επιτακτική κοινωνική αναγκαιότητα».