Ο Ζελένσκι προβλέπει ότι ο Πούτιν θα δολοφονηθεί από ανθρώπους του – “Τα αρπακτικά θα κατασπαράξουν το αρπακτικό”

 Ο Ζελένσκι προβλέπει ότι ο Πούτιν θα δολοφονηθεί από ανθρώπους του – “Τα αρπακτικά θα κατασπαράξουν το αρπακτικό”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, φέρεται να υποστήριξε ότι ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα δολοφονηθεί κάποια μέρα από τον κύκλο εμπίστων του, λέγοντας: ««Τα αρπακτικά θα κατασπαράξουν ένα αρπακτικό».

O Zελένσκι έκανε, σύμφωνα με τους Times, τα σχόλια σε ουκρανικό ντοκιμαντέρ που ονομάζεται Year, μετά και την προειδοποίηση του Πούτιν προς το λαό του ότι οι Ρώσοι ενδέχεται να μην επιβιώσουν ως έθνος εάν η Ουκρανία κερδίσει τον πόλεμο

Εδώ μένει ο Ζελένσκι από την έναρξη του πολέμου: Το μικρό δωμάτιο με το μονό κρεβάτι [βίντεο]
Αναλυτές έχουν πει, ωστόσο, ότι είναι απίθανο τα σκληροπυρηνικά μέλη του κύκλου εμπίστων του Πούτιν να κινηθούν εναντίον του, καθώς του οφείλουν τα πόστα που κατέχουν. Ο Πούτιν δήλωσε το Σάββατο στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya1, σύμφωνα με το TASS ότι η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή παρά να λάβει υπόψη της τις πυρηνικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, καθώς η υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία επιζητά την ήττα της Ρωσίας. «Στις σημερινές συνθήκες, όταν όλες οι εξέχουσες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι ο βασικός τους στόχος είναι να μας προκαλέσουν στρατηγική ήττα, ούτως ώστε ο λαός μας να υποφέρει, όπως λένε, πώς μπορούμε να αγνοήσουμε τις πυρηνικές τους δυνατότητες υπό αυτές τις συνθήκες», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ζελένσκι εξέφρασε χθες την πεποίθησή του ότι η επιστροφή της χερσονήσου της Κριμαίας σε ουκρανικό έλεγχο θα είναι μέρος του τερματισμού του πολέμου. «Είναι δικά μας εδάφη. Ο λαός μας. Η ιστορία μας. Θα αναρτήσουμε ξανά την ουκρανική σημαία σε κάθε γωνιά της Ουκρανίας», έγραψε στο Twitter.

Ο επικεφαλής της CIA είπε ότι ο Πούτιν είναι «υπερβολικά σίγουρος» για την ικανότητα του στρατού του να υποτάξει την Ουκρανία. Ο Γουίλιαμ Μπερνς είπε ότι ο Πούτιν πιστεύει ότι «μπορεί να χρησιμοποιήσει ως σύμμαχο τον χρόνο, ότι πιστεύει ότι μπορεί να συντρίψει τους Ουκρανούς, ότι μπορεί να φθείρει τους Ευρωπαίους συμμάχους μας, ότι τελικά θα προκύψει πολιτική κόπωση». Μιλώντας στην εκπομπή Face the Nation του CBS, ο Μπερνς πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή, [ο Πούτιν] θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το αυξανόμενο κόστος, σε φέρετρα που θα επιστρέφουν σε μερικά από τα φτωχότερα μέρη της Ρωσίας».

Σχετικά Άρθρα