Παύλος Γλύξμπουργκ: Σενάρια εμπλοκής με την πολιτική για τον γιο του Κωνσταντίνου
Έδρα του την Ελλάδα φημολογείται ότι θα κάνει ο πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Παύλος.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Παύλος Γλύξμπουργκ σχεδίαζε καιρό τώρα αυτή την κίνηση προκειμένου να είναι κοντά στους γονείς του όμως φαίνεται ότι ο θάνατος του πατέρα του ίσως επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να σταθεί και στην μητέρα του Άννα Μαρία.
Να σημειωθεί ότι ο Παύλος Γλύξμπουργκ με την Μαρί Σαντάλ διαθέτουν σπίτι στο Λονδίνο, όμως η μόνιμη κατοικία τους είναι στη Νέα Υόρκη, όπου διατηρεί τις επιχειρήσεις του.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι θα έχει σαν μόνη του κατοικία το σπίτι που έμεναν όταν έρχονταν στην Ελλάδα, στη Νέα Ερυθραία.
Αν και κατά καιρούς τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να εμπλακούν στην πολιτική το ενδεχόμενο της μόνιμης εγκατάστασής του στην Ελλάδα, «φουντώνει» ξανά τα σενάρια.
Επαγγελματική Δραστηριότητα
Από το 1995 μέχρι το 1997, εργάστηκε στην εταιρεία ναύλωσης πλοίων Charles R. Weber Company Inc στο τμήμα Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ. Το 1997 συν-ιδρύει την Griphon Asset Management, μία εναλλακτική εταιρεία επενδύσεων fund-of-funds. Το 1998, συν-ιδρύει την Ivory Capital Group LLC, μια επενδυτική εταιρεία όπου στόχο έχει την διαχείριση ιδιωτικών επενδύσεων. Το 2002 συν-ιδρύει την Ortelius Capital Partners LLC μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στην επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Παύλος Γλύξμπουργκ εργαζόταν στην Global Family Partners, η οποία ενδιαφερόταν για την εξαγορά του Ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα το 2014. Σύμφωνα με το Βήμα «Στην ιστοσελίδα του GFP εμφανίζεται ως εταίρος του σχήματος και ο κ. Παύλος Γλύξμπουργκ, πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου. Αναφέρεται μάλιστα ότι αξιοποίησε γνωριμίες-«κλειδιά» του οικογενειακού του περιβάλλοντος και τη δεκαπενταετή εμπειρία του ως συμβούλου και διαχειριστή κεφαλαίου για λογαριασμό οικογενειών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση επενδυτικού κεφαλαίου άνω του 1 δισ. ευρώ».