Παύλος Γλύξμπουργκ: Δέχεται πιέσεις για να ιδρύσει κόμμα – Ποιοι του ετοιμάζουν επιστολή

 Παύλος Γλύξμπουργκ: Δέχεται πιέσεις για να ιδρύσει κόμμα – Ποιοι του ετοιμάζουν επιστολή

Όλο και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες ακούγεται το όνομα του Παύλου Γλύξμπουργκ για αγορά σπιτιού στην Ελλάδα και για να εμπλοκή με την πολιτική. 

Οι συζητήσεις για την αγορά ακινήτου στην Ηρώδου Αττικού, αλλά και στις Σπέτσες πληθαίνουν, ενώ πολλοί εισηγούνται στον Παύλο Γλύξμπουργκ να κατέβει στην πολιτική.

Ο υπεύθυνος των εκδόσεων «Στέμμα», Κωνσταντίνος Λουκάς, λέει ότι την ερχόμενη Κυριακή θα στείλει προσωπική επιστολή στον μεγαλύτερο γιο του Κωνσταντίνου, μέσα από την οποία θα τον ενημερώνει για την ισχυρή θέληση, όπως τονίζει, μιας σειράς ανθρώπων, που ευελπιστούν είτε να δουν τον ίδιο τον Παύλο να αναμειγνύεται με τα πολιτικά στην Ελλάδα, είτε να δώσει το χρίσμα για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, χωρίς ο ίδιος να συμμετέχει.

«Ο Παύλος να μπει επικεφαλής ενός κόμματος ή ο Νικόλαος. Ή να έδιναν έγκριση σε κάποιον να ηγηθεί ενός κόμματος».

Όπως λέει ο κ. Λουκάς, το στενό περιβάλλον του Παύλου Γλύξμπουργκ ενημερώνεται διαρκώς για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά όλοι παραπέμπουν στον ίδιο, που θα πάρει την τελική του απόφαση.

«Θεωρώ ότι με τη δημιουργία ενός κόμματος θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας μοχλός πίεσης για τον σεβασμό της ιστορικότητας. Το ότι θα στείλω μια επιστολή, δε σημαίνει κάτι. Το κάνω συχνά για να διαφωνώ ή να συμφωνώ με κάποια πράγματα ή για κάτι το οποίο σκέφτομαι ότι θα μπορούσε να γίνει».

Και συμπληρώνει: «Η επιστολή θα συγκεντρώνει και το τι έχω εισπράξει από τον κόσμο, από σωματεία, από πανεπιστημιακούς καθηγητές. Θα αφορά ένα σύνολο εντυπώσεων του κόσμου».