Τι σηματοδοτεί η αλλαγή στάσης στον ΣΥΡΙΖΑ: Καταλογίζουν “προβοκάτσια” στον Αθανασίου και σε τηλεσχολιαστές – Το μήνυμα Τσίπρα

 Τι σηματοδοτεί η αλλαγή στάσης στον ΣΥΡΙΖΑ: Καταλογίζουν “προβοκάτσια” στον Αθανασίου και σε τηλεσχολιαστές – Το μήνυμα Τσίπρα

Η ραγδαία φθορά της κυβέρνησης και η επικοινωνιακή αποδρομή του Μεγάρου Μαξίμου αποτυπώθηκε με τον πλέον σαφή τρόπο στη κορυφαία σύγκρουση με επίκεντρο τον Παύλο Πολάκη. Η ΝΔ όχι μόνο δεν άλλαξε την ατζέντα για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρόταση μομφής αλλά κατάφερε να εντείνει την πολιτική απομόνωσή της στη Βουλή. Από την Κουμουνδούρου ανέμεναν μια νέα προβοκατόρικη κίνηση σε βάρος του «εύκολου» στόχου Παύλου Πολάκη.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Ο ίδιος αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή το στήσιμο της συζήτησης στην ολομέλεια το βράδυ της Δευτέρας και δεν έπεσε στην παγίδα.

Σε τόνους στα όρια της μουσικής δωματίου, για τα δεδομένα του κρητικού βουλευτή, και με λόγο σαφώς πιο μετριοπαθή απ’ όσα μέχρι σήμερα μας έχει συνηθίσει κατάφερε να σηκώσει όρθιο τον αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ήταν ένα παιχνίδι με τους κανονισμούς, παλαιοκομματικό και προβλέψιμο το οποίο κάθε άλλο παρά προκάλεσε ρήγματα στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μιας και όπως εκτιμάται αποτυπώθηκε με σαφή τρόπο το αντιδημοκρατικό και αντιθεσμικό κρεσέντο του κ. Αθανασίου που εξέθεσε τον ίδιο ακόμη και στο ίδιο του το κόμμα.

Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο που ανάρτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος με τον κ. Αθανασίου να προεδρεύει παλαιότερα στην ολομέλεια και να εμφανίζεται με ένα εκ διαμέτρου αντίθετο προφίλ ανεκτικότητας σε ομιλητή που ανάλωσε την ομιλία του τότε σε άσχετο θέμα όπως συνηθίζεται από εκείνο που συζητούνταν εκείνη την ώρα.

Τοξικότητα

Η προβοκάτσια Αθανασίου στον ΣΥΡΙΖΑ – ως τέτοια αντιμετωπίζεται συλλογικά από την αξιωματική αντιπολίτευση και όχι προσωπικά στον Παύλο Πολάκη – δεν θα ξεχαστεί όπως φαίνεται καθώς η απόπειρα της κυβέρνησης και των σχολιαστών στα τηλεοπτικά παράθυρα άρχισε να εκφεύγει κάθε ορίου ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται στην Κουμουνδούρου.

  • Από τους κυβερνητικούς παραλληλισμούς με το κλίμα του 2012 – η αναφορά γίνεται και για την άνοδο της ΧΑ – το οποίο χρεώνουν τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τις αναφορές στο δελτίο του ΣΚΑΪ για την υπόγεια  συνδιαλλαγή Παυλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ στα εκτεταμένα επεισόδια και το κάψιμο της Αθήνας το 2008 που κατέληξε σε εξαργύρωση με την προεδρία της δημοκρατίας από τον πρώην υπουργό εσωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, γίνεται φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση στήνει η ίδια μια επανάληψη σκηνικού πόλωσης επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου.

Ωστόσο αυτή η δεύτερη αναφορά στο δελτίο του ΣΚΑΪ φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Αλέξη Τσίπρα.

Πλέον όπως σημείωνε κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου τίποτα και κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Οι απαντήσεις θα είναι στο εξής σκληρές και πληρωμένες με το ΣΥΡΙΖΑ πλέον να τερματίζει την παθητική του στάση απέναντι στην μονοκαλλιέργεια της μιας άποψης που όπως συμπεραίνουν στο δρόμο προς τις κάλπες θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.   

Μπούμερανγκ

Η προβοκάτσια κατά την Κουμουνδούρου γύρισε πίσω και αυτό ακριβώς γιατί πλέον όπως αποτιμούν από την αξιωματική αντιπολίτευση η φθορά της κυβέρνηση είναι τόσο ραγδαία που δεν της επιτρέπει να κάνει ψύχραιμες κινήσεις αλλά κυριαρχεί ο πανικός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν τόσο εξόφθαλμη η απόπειρα να παγιδευτεί ένας βουλευτής που έφτασε σύσσωμη η αντιπολίτευση να αδειάζει τις κινήσεις και τις μεθοδεύσεις Αθανασίου. Πιο χαρακτηριστική η στάση του ΚΙΝΑΛ το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα έκανε σημαία τον πολακισμό.

Η στάση του μάλιστα ήταν καρφί στο μάτι της ΝΔ καθώς μετά την πρόταση μομφής ήταν η δεύτερη κορυφαία στιγμή που το ΚΙΝΑΛ γύρισε την πλάτη στη Δεξιά, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να παίρνει το ρίσκο να κατηγορηθεί για ταύτιση με τον Παύλο Πολάκη και ότι έχει κλειστεί κι αυτός στην ίδια κεντροαριστερή πολυκατοικία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Φθορά στο Κέντρο

Η ακτινογραφία της σύγκρουσης για την Novartis και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Γεωργιάδη καταδεικνύει το νέο χάρτη στο πολιτικό στερέωμα.

Η μέτρηση της pulse ήταν καταλυτική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. από κυρίαρχος του Κέντρου απειλείται πρώτα από τον Νίκο Ανδρουλάκη ενώ ακόμη πιο ηχηρή είναι η τοποθέτηση του ριζοσπάστη αριστερού Τσίπρα στο κέντρο του κάδρου με τους πολίτες να τον κατατάσσουν και εκείνον ως τον εκφραστή του μεσαίου χώρου.

Η μεγάλη αντίφαση στις δημοσκοπήσεις από τη μια να καταγράφεται έως και διψήφια διαφορά μεταξύ των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη οι επιμέρους δείκτες να καταβαραθρώνουν την κυβέρνηση σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία και στα κρίσιμα πεδία της οικονομίας και της υγείας αργά ή γρήγορα θα αποτυπωθεί και στην πρόθεση ψήφου.

Δημοσκοπήσεις

Η αυτοδυναμία στην οποία στοχεύει ο κ. Μητσοτάκης εκτιμούν πηγές της Κουμουνδούρου είναι μακρινό όνειρο. Σε αυτή την βουβή απειλή που νιώθει ο πρωθυπουργός έχει εστιάσει και η Χαριλάου Τρικούπη για να αποδώσει τις σπασμωδικές κινήσει και τις συντονισμένες επιθέσεις που της γίνονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Όμως από το ΣΥΡΙΖΑ τώρα μετά και τη νίκη Κόστα στην Πορτογαλία έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν μια και στην άλλη άκρη της Ευρώπης οι μετρήσεις εκεί έδιναν έως και 12 μονάδες πίσω το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα μέχρι που αναδείχτηκε πρώτο και με διαφορά από τη Δεξιά.

Και αυτή η φθορά είναι που κάνει το έδαφος να τρέμει κάτω από την κυβερνητική πλειοψηφία και δεν ήταν τυχαία η αναφορά του κ. Τσίπρα στους βουλευτές της ΝΔ από το βήμα της Βουλής ότι σχεδόν οι μισοί από αυτούς μπορεί και να μην είναι στις επόμενες εκλογές στα έδρανα λόγω απλής αναλογικής.

Σχετικά Άρθρα