Τίγρεις και λιοντάρια στη… Μύκονο για “ντεκόρ” σε πάρτι! – Σάλος με τη μεταφορά των άγριων ζώων στο νησί

 Τίγρεις και λιοντάρια στη… Μύκονο για “ντεκόρ” σε πάρτι! – Σάλος με τη μεταφορά των άγριων ζώων στο νησί

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα βρέθηκαν οι τελωνειακοί στον Προμαχώνα, όταν κατά τη διάρκεια ελέγχου εντόπισαν σε κλειστό φορτηγό δύο λιοντάρια και μια τίγρη. Τα αιλουροειδή ήταν κλεισμένα σε μικρά κλουβιά έρχονταν από την Τσεχία και ο τελικός τους προορισμός ήταν η Μύκονος.

Ωστόσο, σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την απόφαση των τελωνειακών αρχών στον Προμαχώνα να επιτρέψουν την είσοδό τους στη χώρα. Από τον έλεγχο των εγγράφων διαπιστώθηκε η νομιμότητα της κατοχής τους γ’αυτό και άφησαν το φορτηγό με τα αιλουροειδή να περάσει τα σύνορα.

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, με ανάρτησή της στο Facebook ζητά την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα καθώς όπως επισημαίνει πρόκειται περί κακοποίησης ανεξάρτητα εάν υπάρχουν έγγραφα νόμιμης κατοχής.

Το ερώτημα είναι, όμως, καθώς πρόκειται για άγρια ζώα που προστατεύονται ποιος είναι ο λόγος της μεταφοράς τους στη Μύκονο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως ντεκόρ σε κάποιο πάρτι.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων που εκδόθηκε το 1978 στο Παρίσι, απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

Παναγιώτης Δρίβας