ΣΥΡΙΖΑ: Η Ράνια Σβίγκου νέα Γραμματέας του κόμματος – Πως ψήφισαν στη νέα Κεντρική Επιτροπή

 ΣΥΡΙΖΑ: Η Ράνια Σβίγκου νέα Γραμματέας του κόμματος – Πως ψήφισαν στη νέα Κεντρική Επιτροπή

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση για την εκλογή Γραμματέα και αναπληρωτή Γραμματέα, καθώς επίσης και για τη νέα Πολιτική Γραμματεία. Την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα υπερψήφισαν 228 μέλη της κεντρικής επιτροπής, 70 μέλη ψήφισαν λευκό, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο.

Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τις τοποθετήσεις του απερχόμενου Γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλου, καθώς και της Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη, που αποτελούν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση της Γραμματέα και του αναπληρωτή Γραμματέα, η συνεδρίαση συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Η νέα Πολιτική Γραμματεία θα αριθμεί συνολικά 41 μέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ex officio ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο αναπληρωτής γραμματέας. Πέραν των 38 προσώπων που συνθέτουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την ΠΓ, κατατέθηκαν επιπλέον τέσσερις υποψηφιότητες, των: Ν. Φίλη, Π. Λάμπρου, Μιχ. Σαμπατακάκη, Α. Καββαδία.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης ο Αλέξης Τσίπρας, αφού είχαν προηγηθεί ορισμένες τοποθετήσεις, έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας ότι κανένας δεν είναι ο «αυθεντικός εκφραστής» των 172.000 μελών και πως αυτούς το;yς εκπροσωπούν «ο καθένας και η καθεμιά από εμάς», ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο εκφραστής των απόψεων και των προτάσεων του είναι μόνο ο ίδιος. Σημείωσε δε ότι η πρότασή του είναι συνθετική.

Avatar

apostolos.staikos