Πλειστηριασμοί: “Εγώ τα κλειδιά μόνο νεκρή θα τα παραδώσω” – Με τα ΜΑΤ απείλησε ότι θα πάει ο δικαστικός κλητήρας

 Πλειστηριασμοί: “Εγώ τα κλειδιά μόνο νεκρή θα τα παραδώσω” – Με τα ΜΑΤ απείλησε ότι θα πάει ο δικαστικός κλητήρας

Για χρέη 15.000 ευρώ καταγγέλλει ότι χάνει το σπίτι της η  συνταξιούχος δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού!

«Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος» φώναζαν σήμερα το πρωί οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι κάτω από το σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου, καθώς ο δικαστικός κλητήρας την απείλησε ότι θα πάει σήμερα με ισχυρή αστυνομική δύναμη να αποσπάσει τα κλειδιά του διαμερίσματός της στα Άνω Ιλίσια.

Η ίδια η Ιωάννα Κολοβού μιλώντας στο Open δήλωσε «πολύ συγκινημένη που από τόσο πρωί έχουν έρθει τόσο άνθρωποι. Η αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο και είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει. Δεν είμαι μόνο εγώ, σε όλη την Ελλάδα αυτή τη στιγμή γίνεται χαμός σχετικά με τα σπίτια που πέφτουν θύματα των πλειστηριασμών. Εγώ, για 15.000 ευρώ που δεν ήταν καν δάνειο, προσημείωση ή υποθήκη, ήταν κάρτες, χάνω το σπίτι μου. Και μάλιστα από μια εταιρεία-φάντασμα που δεν ξέρουμε τι ακριβώς είναι, με έναν δικαστικό επιμελητή που παριστάνει τον υπάλληλο της εταιρείας».

«Με έβρισε, με απείλησε ότι θα έρθει με ισχυρή αστυνομική δύναμη να με βγάλει από το σπίτι. Αυτό έγινε πριν τρεις ημέρες, αργά το βράδυ. Ο υπερβάλλων ζήλος του δικαστικού κλητήρα τον έκανε να δουλεύει μέχρι αργά το βράδυ, ενώ κανονικά είναι μέχρι τις 19.00.

Θα έρθει από εδώ να του παραδώσω τα κλειδιά. Εγώ τα κλειδιά μόνο νεκρή θα τα δώσω, δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρει τα κλειδιά από το σπίτι. Το θεωρώ εξευτελιστικό, πολύ εξευτελιστικό. Δεν είναι δυνατόν ένα Κράτος Δικαίου, μια Δημοκρατία να πετάει ανθρώπους από το σπίτι λες και είναι ζώα. Δεν έχουμε Κράτος Δικαίου; Δεν είμαστε μια δυτική Δημοκρατία που υπερασπίζεται αν μη τι άλλο καθημερινά δικαιώματα; Ζω με μια σύνταξη 700 ευρώ, γιατί έφυγα νωρίς με μειωμένη σύνταξη, να φροντίσω το παιδί μου, που έχει πρόβλημα. Παρόλα αυτά μπήκε στο ΕΚΠΑ, γιατί το φρόντισα, πολύ. Τώρα είναι δίπλα εδώ, κοντά μου».

Μανώλης Δράκος