Πάτρα: Έγγραφο – ντοκουμέντο από το νοσοκομείο Παίδων για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

 Πάτρα: Έγγραφο – ντοκουμέντο από το νοσοκομείο Παίδων για την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

Ένα έγγραφο του νοσοκομείου Παίδων αποσαφηνίζει πολλά κενά σημεία σχετικά με το πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα, η οποία την οδήγησε και στον θάνατο.

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με την κεταμίνη, η χορήγηση της οποίας σε μεγάλη ποσότητα προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη έρχονται στο φως.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανέφερε ότι προ μερικών ημερών στάλθηκε στην ανακρίτρια πλήρες επεξηγηματικό έγγραφο από το νοσοκομείο «Παίδων», που εξηγεί τι περιείχε το κιτ που είχαν στην κατοχή τους οι αναισθησιολόγοι που επιχείρησαν να κάνουν ανάνηψη της άτυχης Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022.

Στο έγγραφο αυτό, σημειώνεται ότι στο κιτ υπήρχαν συνολικά 12 φαρμακευτικές ουσίες για τη διασωλήνωση και τη διάσωση της ασθενούς και ανάμεσα σε αυτές και πέντε αμπούλες των 100 mg υποαραίωση κεταμίνης.

Οι γιατροί τονίζουν ότι καμία από αυτές δε χρησιμοποιήθηκε, γιατί δεν υπήρχε ανάγκη, καθώς χρησιμοποιούνται εξαιρετικά σπάνια σε ανάγκες διασωλήνωσης.

Ωστόσο, υπογραμμίζουν ότι και οι πέντε αμπούλες να είχαν χρησιμοποιηθεί κατά λάθος από τους γιατρούς, δε θα μπορούσε να βρεθεί η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της άτυχης Τζωρτζίνας.

Avatar

Θεόκριτος Αργυριάδης