“Όλοι στις θέσεις σας 22 Αυγούστου” – Εντολή στους υπαλλήλους της ΝΔ – Ανοικτά τα βουλευτικά γραφεία το καλοκαίρι

 “Όλοι στις θέσεις σας 22 Αυγούστου” – Εντολή στους υπαλλήλους της ΝΔ – Ανοικτά τα βουλευτικά γραφεία το καλοκαίρι

Στους υπαλλήλους της ΝΔ έχει δωθεί άτυπη εντολή, να βρίσκονται όλοι στα γραφεία τους την Δευτέρα 22 Αυγούστου. Ομοίως, οι Υπουργοί έχουν δώσει συστάσεις στα στελέχη τους για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές ζητώντας τους άπαντες να βρίσκονται στη θέση τους μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών και των υποψηφίων θα μείνουν ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Της Άννας Καραβοκύρη

Μοναδικό θέμα συζήτησης στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι το ζήτημα των πρόωρων εκλογών. Αρκετοί πιστεύουν πως οι κάλπες θα στηθούν το φθινόπωρο κι άλλοι στοιχηματίζουν πως θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας είπε δημόσια αυτό που ψιθυρίζεται καιρό τώρα στα δημοσιογραφικά γραφεία και στα πηγαδάκια των βουλευτών.

  • Είπε δηλαδή πως “Θα πάμε σε εκλογές 25 Σεπτέμβρη ή 2 Οκτώβρη. Εκτιμώ ότι θα είναι μια καλή στιγμή για την παράταξή μας μετά από ένα καλοκαίρι που πιστεύουμε ότι θα είναι καλό με τον τουρισμό, θα βοηθήσει σημαντικά. Με τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, όπως είπαμε βγήκαμε από την ενισχυμένη εποπτεία”.

Επέμεινε μάλιστα στην πρόβλεψή του λέγοντας πως “ο πρόεδρος μας διαψεύδει σε καθημερινή βάση με τις τοποθετήσεις του, εκείνος αποφασίζει πότε θα πάμε σε εκλογές, όμως εκτιμώ και αισθάνομαι ότι θα γίνει έτσι”.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται πως είναι κι ένας άλλος βουλευτής της ΝΔ που λάμπει δια της απουσίας του από τις εργασίες του κοινοβουλίου, ο Κώστας Τζαβάρας από την Ηλεία, όπου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” τόνισε:

  • “Είναι αδιανόητο και μάλιστα όταν διανύουμε στιγμές κρίσης σε πολλά επίπεδα, να μιλάμε για 10 μήνες προεκλογικής περιόδου. Είναι δεδομένο ότι ο τόπος δεν μπορεί και νομίζω ότι το κλίμα αυτό δεν τον βοηθάει”.

Πράγματι, ο χρόνος των εκλογών είναι αποκλειστικό προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού, ωστόσο αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην γαλάζια παράταξη είναι πως ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε τόσο επαναλαμβάνει μονότονα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ουδείς τον πιστεύει. Κι αυτό γιατί ο ίδιος έθεσε σε προεκλογική ετοιμότητα τον εκλογικό μηχανισμό του κόμματος.

Νερό στο μύλο της εκλογολογίας, έριξε και ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ μάλλον φούντωσε τα ερωτήματα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Γιατί αφενός τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023 και ότι τα σενάρια περί πρόωρων “δηλητηριάζουν την πολιτική σκέψη”, αφετέρου όμως αναγνώρισε ότι “δεν αντέχει ο τόπος να πάμε σε προεκλογική περίοδο ενός έτους”.

Μπορεί στην κοινοβουλευτική ομάδα οι απόψεις να διίστανται για το χρόνο των εκλογών ωστόσο όλοι συμφωνούν πως οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα και ιδίως η πορεία της οικονομίας θα είναι οι δύο βασικές παράμετροι τις οποίες θα λάβει υπόψη του ο κ. Μητσοτάκη στις θερινές διακοπές του  προκειμένου να λύσει την εξίσωση των εκλογών.

Avatar

Παναγιώτης Δρίβας