Η Ουκρανία χτύπησε με πυραύλους ρυμουλκό της Ρωσίας (vids)

 Η Ουκρανία χτύπησε με πυραύλους ρυμουλκό της Ρωσίας  (vids)

Η Ουκρανία φέρεται να έπληξε με πυραύλους ρυμουλκό του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας, το οποίο μετέφερε στρατιώτες, όπλα και πυρομαχικά στο Φιδονήσι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για το ρυμουλκό Vasiliy Beg.

Βίντεο που δείχνει το χτύπημα στο ρυμουλκό κάνει ήδη τον γύρο των social media, με τον κυβερνήτης της περιοχής της Οδησσού να επιβεβαιώνει ότι είναι το Vasiliy Beg που κινούνταν στο κατεχόμενο από τη Ρωσία Φιδονήσι. Αν και καλύπτει λιγότερο από το ένα δέκατο του τετραγωνικού μιλίου, το εν λόγω νησί έχει στρατηγική σημασία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στα social media από αξιόπιστους χρήστες, όπως του Rob Lee, καταγράφεται η έκρηξη δύο πυραύλων στο ρωσικό σκάφος Vasily Bekh, το οποίο μετέφερε αντιαεροπορικό σύστημα TOR-M2KM με προορισμό το Φιδονήσι.

Ανάρτηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Twitter επιβεβαιώνει το χτύπημα, λέγοντας πως το Vasily Bekh, σκάφος που ανήκει στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, «επιτυχώς αποστρατιωτικοποιήθηκε».

Είναι η έκφραση που συνήθως χρησιμοποιεί το Κίεβο όταν ανακοινώνει την καταστροφή κάποιου ρωσικού στόχου. Στην ανάρτηση αναφέρεται ακόμη πως το ρωσικό σκάφος μετέφερε προσωπικό, όπλα και πολεμοφόδια στο, κατειλημμένο από τους Ρώσους, Φιδονήσι. «Το Moskva δεν θα είναι ποτέ μόνο…» προστίθεται.

Πηγή: Daily Mail-newsit.gr

Χρήστος Σταθόπουλος