Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων στο Παγκράτι – Βρέθηκε οπλοστάσιο

 Εξαρθρώθηκε συμμορία ανηλίκων στο Παγκράτι – Βρέθηκε οπλοστάσιο

Συνελήφθησαν, το πρωί της Τετάρτης έπειτα από αστυνομική επιχείρηση, δύο ημεδαποί ηλικίας 15 και 17 ετών, κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας που διαπράττει ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ο 17χρονος μάλιστα κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η σύλληψη ενός 16χρονου στη Γλυφάδα το Σάββατο.

Αναφορικά με τη δράση της συμμορίας που απαρτιζόταν από ανήλικα μέλη, και προέβαινε σε ληστείες, στοχοποιούσε ανηλίκους στο Παγκράτι, και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 17χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: σουγιάδες, μαχαίρια, λεπίδες, τσεκούρια, πτυσσόμενες ράβδοι, σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα.

Στους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι ανήλικοι όταν επικοινωνούσαν συνεννοούνταν για το τί θα πουν εάν συλληφθούν.

«Αν μας πάνε στο τμήμα, δεν ξέρουμε τίποτα, δεν ξέρουμε κανέναν εκεί από το Παγκράτι. Και αν μας ρωτήσουν που ήμασταν θα πεις ήμασταν στο Ηράκλειο, οκ; Θυμήσου το! Αν πάμε στο τμήμα, θα πούμε ήμασταν στο Ηράκλειο, στο λέω bro μου… θα πούμε πως ήμασταν Ηράκλειο, μην ξεχαστείς, δεν έχουμε καμία σχέση με Παγκράτι», φέρεται να έλεγαν στους διαλόγους μεταξύ τους.

Avatar

Μανώλης Δράκος