Εικόνα ντροπής- Εκτεθειμένος ο Αυγενάκης ζήτησε συγγνώμη, σάλος στα social media- Αντιδράσεις από τα κόμματα

 Εικόνα ντροπής- Εκτεθειμένος ο Αυγενάκης ζήτησε συγγνώμη, σάλος στα social media- Αντιδράσεις από τα κόμματα

«Αυτή δεν απλά μια ακόμα εικόνα αποκλεισμού». Με αυτά τα λόγια και μια φωτογραφία αποκαλύφθηκε στα social media περιστατικό, με παρόντα τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που συνέβη στα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, οι προσκεκλημένοι -μεταξύ αυτών πολιτικοί, αρχιερείς, τοπικοί παράγοντες- βρίσκονται σε εξέδρα την ώρα του αγιασμού, ενώ ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής βρίσκεται κάτω από την εξέδρα, μόνος του.

«Αυτή εδώ η εικόνα είναι η καθημερινότητα μας. Και δεν είναι και πολύ κουλ» αναφέρεται στην επίμαχη ανάρτηση.

Η εικόνα προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για «εικόνα ντροπής» σε ανάρτησή του στο Twitter. «Θα μπορούσε τουλάχιστον να μην προσβάλει με αυτό τον βίαιο τρόπο έναν συμπολίτη μας» σχολίασε, μεταξύ άλλων, για τον κ. Αυγενάκη.

Από την πλευρά του, ο μέχρι τώρα γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ανέφερε:

«Σήμερα δεν είναι 3 Δεκεμβρίου, δεν είναι “Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία”. Δεν ποστάρουμε με θέρμη “όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι”. Γιατί αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. Και για την πράξη έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.»

«Συγγνώμη» από Αυγενάκη
«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί» έγραψε από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης.

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!

Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.

H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.

Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν.

Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Γιώργος Καπελλάκης, τον οποίο ευχαριστώ θερμά: “Με τις συμπεριφορές σας μάς αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία”».

Σεραφείμ Κοτρώτσος