Δήμητρα Πισπιρίγκου: Κατέθετε επί 8,5 ώρες – Επίμονες ερωτήσεις για το βράδυ που πέθανε η Ίριδα

 Δήμητρα Πισπιρίγκου: Κατέθετε επί 8,5 ώρες – Επίμονες ερωτήσεις για το βράδυ που πέθανε η Ίριδα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα στο θρίλερ με τα τρία νεκρά κοριτσάκια στην Πάτρα. Στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ, η Δήμητρα Πισπιρίγκου κατέθεσε σήμερα για πάνω από 8 ώρες για το τι συνέβη το βράδυ της δολοφονίας της Ίριδας.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών, μετά την ολοκλήρωση της επανεξέτασης από τους Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλοργηά, έριξε «φως» στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας, μιλώντας για ασφυξία που προκλήθηκε από ανθρώπινο παράγοντα και τονίζοντας ότι οι θάνατοι των δύο παιδιών επήλθαν από βίαιο στερητικό μηχανισμό της αναπνοής τους.

Μετά τα νέα δεδομένα, η αδερφή της Ρούλας, Δήμητρα Πισπιρίγκου, ήταν το πρόσωπο που κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τη νύχτα του θανάτου της 6,5 μηνών Ίριδας, καθώς οι δυο τους βρίσκονταν στο σπίτι το μοιραίο βράδυ.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε υποστηρίξει ότι ήταν εκείνη που βρήκε το μωρό νεκρό στην κούνια του και τώρα κλήθηκε να «φωτογραφίσει» κάθε λεπτό για όσα συνέβησαν τη νύχτα που έφυγε από τη ζωή το βρέφος, καθώς και για το πανάκι που η ίδια έδωσε στις Αρχές, όπως της ζήτησε η κατηγορούμενη.

Η μαραθώνια απολογία της ολοκληρώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ και η γυναίκα αναμένεται να φύγει από τη ΓΑΔΑ.

Θεόκριτος Αργυριάδης