Ασπρόπυργος: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο με πλαστικά- Κίνδυνος επέκτασης σε διπλανά εργοστάσια (εικόνες, vid)

 Ασπρόπυργος: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο με πλαστικά- Κίνδυνος επέκτασης σε διπλανά εργοστάσια (εικόνες, vid)

Μήνυμα για «επικίνδυνους καπνούς» έστειλε το 112 – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά που ξέσπασε σε προαύλιο εργοστασίου – Φόβοι για επέκταση στη βιομηχανική ζώνη – Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς

Φωτιά ξέσπασε αργά τη Δευτέρα σε εργοστάσιο  στον Ασπρόπυργο. Η φωτιά καίει πλαστικά στο προαύλιο του εργοστασίου που βρίσκεται της οδού Αγίας Σοφίας.

Η φωτιά καίει στα 3-4 στρέμματα του υπαίθριου χώρου, αλλά δεν αποκλείεται να μπει στο εσωτερικό.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις, 20οχήματα με 50 πυροσβέστες και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Επί τόπου έφτασαν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι δυνάμεις έχουν αυξηθεί λόγω των πλαστικών που καίγονται σε μεγάλη έκταση και των ισχυρών ανέμων που δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, λόγω των εύφλεκτων υλικών και της βιομηχανικής περιοχής.

Φόβους εκφράζουν για τα διπλανά εργοστάσια οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες, καθώς μια αλλαγή φοράς του αέρα μπορεί να αποβεί καταστροφική για όλη την περιοχή. «Καίγεται η fasoplast. Το διπλανό εργοστάσιο από το δικό μας . Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γυρίσει ο αέρας.»

Στις 11 το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 με προειδοποίηση  για τους καπνούς.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Στις 11 το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 με προειδοποίηση  για τους καπνούς. Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά ακόμη στο Φάληρο και στη Γλυφάδα.

«Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπρόπυργου Αττικής. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών», αναφέρει.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος επισημαίνει: «Μεγάλη πυρκαγιά αυτήν την ώρα σε εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμουμε με υδροφόρες το έργο της Πυροσβεστικής και έχω ενημερώσει τους αρμόδιους και όμορους εμπλεκόμενους φορείς.

Λόγω της πυρκαγιάς, καλό θα ήταν συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα που βρίσκονται στη ευρύτερη περιοχή να προσέξουν ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών τους σε ανάλογες περιστάσεις».

Avatar

Θεόκριτος Αργυριάδης