Ανατροπή με τον άνδρα που “προσπάθησε” να “πνίξει” το παιδί του – Τι πραγματικά συνέβη

 Ανατροπή με τον άνδρα που “προσπάθησε” να “πνίξει” το παιδί του – Τι πραγματικά συνέβη

Η είδηση ότι άνδρας επιχείρησε να πνίξει το παιδί του στο κέντρο της Αθήνας, προκάλεσε οργή. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι μακριά από αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν, αν και είναι ανησυχητική.

Αναλυτικότερα, όλοι είχαν την εντύπωση ότι ο άνδρας προσπάθησε να πνίξει το παιδί του. Γι’ αυτό και οι περαστικοί έκαναν τα πάντα για να σώσουν το μόλις 10 μηνών βρέφος από τα χέρια του, όπως κατέγραψε η κάμερα του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Τι πραγματικά συνέβη;

Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Ο συγκεκριμένος 35χρονος άνδρας είναι ο πατέρας του μωρού και βρίσκεται υπό την επήρεια ναρκωτικών. Τον ακολουθεί η γυναίκα του, η οποία και εκείνη έχει κάνει χρήση και είναι μητέρα πέντε παιδιών. Και οι δύο τους είναι γνωστοί στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Μετά από λίγο, ο άντρας της έδωσε ένα χαστούκι και την έσπρωξε μακριά. Εκείνος στο μυαλό του νόμιζε ότι το μωρό πνίγεται. Σταμάτησε και έβαλε το δάχτυλό του στο στόμα του παιδιού, το οποίο δυσκολευόταν να ανασάνει.

Μία γυναίκα πέρασε από δίπλα του, σταμάτησε και κοίταξε τι συμβαίνει, αμέσως όρμησε για να πάρει το μωρό από τα χέρια του. Ταυτόχρονα, η 34χρονη μητέρα του παιδιού επέστρεψε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Ένας εύσωμος άνδρας είδε τι συμβαίνει και άρπαξε τον 35χρονο από το χέρι προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει αλλά μάταια.

Εκείνος συνέχισε να κρατά το παιδί στο ένα του χέρι ενώ παράλληλα κόσμος άρχισε να μαζεύεται γύρω από το περιστατικό.

Η γυναίκα του τον χτύπησε για να του πάρει το μωρό. Τελικά κατάφεραν να του το αρπάξουν και να το απομακρύνουν από τον πατέρα του.

Οι περαστικοί που κρατούσαν τον άνδρα αλλά και πατέρα του παιδιού, τελικά τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που είχαν φτάσει ήδη στο σημείο και τον συνέλαβαν.

Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος δεν του άσκησε δίωξη και τον άφησε ελεύθερο, μιας και όπως κατέληξε, δεν προσπαθούσε να το πνίξει.

Ωστόσο, οι κίνδυνοι για το παιδί παραμένουν καθώς οι δύο γονείς, που έχουν πέντε παιδιά, είναι ναρκομανείς και χρειάζονται βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αλλιώς, αυτό το περιστατικό δεν θα είναι το τελευταίο.

Θεόκριτος Αργυριάδης