Εκκενώνονται οικισμοί στο Λασίθι- Ήχησε το 112 λόγω μεγάλης φωτιάς- Κάηκε σπίτι

 Εκκενώνονται οικισμοί στο Λασίθι- Ήχησε το 112 λόγω μεγάλης φωτιάς- Κάηκε σπίτι

Σε εξέλιξη μεγάλη δασική φωτιά, που ξέσπασε το πρωί σε ορεινή περιοχή κοντά στην κοινότητα Σχινοκάψαλα του δήμου Ιεράπετρας στο Λασίθι.Ισχυροί βόρειοι άνεμοι ενισχύουν το μέτωπο, κοντά σε κατοικημένες περιοχές, και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.  

Η Πολιτική Προστασία εξέδωσε προειδοποιητικά μηνύματα μέσω της γραμμής «112» καλώντας όσους πολίτες βρίσκονται στις περιοχές  Αχλιά, Αγία Φωτιά, Γαλήνη και Μαύρο Κόλυμπο να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά.

Όπως μεταδίδει το radiolasithi.gr, στις 10:00 το πρωί οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου με ένα σπίτι ήδη να έχει αρχίσει να καίγεται και έτσι από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας έχει δοθεί η οδηγία να εκκενωθεί άμεσα ο οικισμός και ο κόσμος να κινηθεί προς Κουτσουρά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 18 οχήματα, 56 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων, δύο ελικόπτερα. 

Τρεις φωτιές έχουν ξεσπάσει την τελευταία ώρα σε ορεινές περιοχές τους Αγίου Νικολάου της Κρήτης.

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι ως και 8 μποφόρ πνέουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή ενισχύοντας το μέτωπο προς τη θάλασσα κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Από τα τρία μέτωπα, πιο ανησυχητικό είναι αυτό στον Μαύρο Κόλυμπο Ιεράπετρας καθώς πρόκειται για δασική πυρκαγικά σε περιοχή κυρίως με χαμηλή βλάστηση. Εκεί, επιχειρούν 41 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Παράλληλα, για την φωτιά στον Μαύρο Κόλυμπο έχουν σηκωθεί και δύο ελικόπτερα. Στην περιοχή έχει κινητοποιηθεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιεράπετρας, ενώ δεκάδες εθελοντές έχουν επίσης σπεύσει να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σε εξέλιξη είναι φωτιά στις Μάλες Ιεράπετρας σε χαμηλή βλάστηση, όπου συνδράμουν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής. Φωτιά έχει ξεσπάσει και στις Αμουδάρες της Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο. Εκεί βρίσκονται τρία οχήματα της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα