Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ: Σοβαρά επεισόδια μετά την εκκένωση της κατάληψης από ΜΑΤ (vid)

 Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ: Σοβαρά επεισόδια μετά την εκκένωση της κατάληψης από ΜΑΤ (vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων. Ομάδα κουκουλοφόρων που βρίσκονταν στον χώρο του ΑΠΘ επιτέθηκε με πέτρες σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ απώθησαν τους κουκουλοφόρους με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Με έφοδο ΜΑΤ – ΕΚΑΜ εκκενώθηκε η κατάληψη των φοιτητών στο ΑΠΘ

Εκκενώθηκε η κατάληψη στο ΑΠΘ μετά από αστυνομική επιχείρηση που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (1/2). Άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ μπήκαν στο κτίριο από δύο σημεία και συγκεκριμένα από το υπόγειο και την κεντρική είσοδο και έψαξαν όλο το κτίριο για τον εντοπισμό ατόμων. 

Μόλις οι αστυνομικές δυνάμεις έγιναν αντιληπτές, οι φοιτητές άρχισαν να εγκαταλείπουν το κτίριο δίχως να προβάλουν κάποια αντίσταση. Μάλιστα οι αστυνομικοί κατέβασαν και το πανό που είχαν αναρτήσει νωρίτερα οι φοιτητές και οι κουκουλοφόροι.

ΑΠΘ: Κατάληψη φοιτητών στην πρυτανεία -Κρέμασαν πανό (vid)

Πριν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί κατέβασαν τα ρολά ασφαλείας τα οποία είχαν σηκώσει τα άτομα που εισέβαλαν στον χώρο.

Σημειώνεται ότι μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, οι διαδηλωτές, μέλη φοιτητικών παρατάξεων και άτομα του αναρχικού χώρου, βγήκαν στην πύλη εισόδου του Πανεπιστημίου από Εγνατία και φώναξαν συνθήματα.

Βίντεο και φωτογραφίες από την έφοδο των αστυνομικών:

apth-es__2_
apth-es__3_
apth-es__4_
apth-es__5_
apth-es__6_
apth-es__7_

Σχετικά Άρθρα