Τιμολόγια ρεύματος:Κάτω από 11 λεπτά ανά kWh αναμένονται οι χρεώσεις Φεβρουαρίου

 Τιμολόγια ρεύματος:Κάτω από 11 λεπτά ανά kWh αναμένονται οι χρεώσεις Φεβρουαρίου

Η συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση των τιμών φυσικού αερίου και της χονδρεμπορικής ρεύματος, ενισχύει τον ανταγωνισμό στους παρόχους με αποτέλεσμα τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος του Φεβρουαρίου να αναμένονται φθηνότερα από εκείνα του Ιανουαρίου. Οι εκτιμήσεις λένε ότι θα δούμε και τιμές κάτω από από 11 λεπτά την κιλοβατώρα. Το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει και με την έλευση των νέων τιμολογίων που θα έχουν σταθερή χρέωση για διάστημα μικρότερο του έτους, για έξι ή οκτώ μήνες.

Όπως σημειώνεται στην «Καθημερινή», ο ανταγωνισμός στα σταθερά τιμολόγια αναμένεται να ενταθεί τον Φεβρουάριο καθώς τα προθεσμιακά συμβόλαια φυσικού αερίου και χονδρεμπορικής ρεύματος διαμορφώνονται σε τιμές που μπορούν να στηρίξουν λιανική τιμή γύρω στα 11 λεπτά η κιλοβατώρα. Για κάποιους δε παρόχους που θα επιλέξουν πιο «επιθετική» πολιτική η τιμή μπορεί να βρεθεί ακόμη και πολύ κάτω από τα 11 λεπτά.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά ενέργειας εμπνέουν αισιοδοξία, καθώς οι καταναλωτές θα πληρώσουν τον Φεβρουάριο φθηνότερα το ρεύμα σε όλα τα «χρωματιστά» τιμολόγια, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποκλιμάκωσης των τιμών φυσικού αερίου και χονδρεμπορικής ρεύματος, αλλά και την ενίσχυση του ανταγωνισμού με το πράσινο κοινό τιμολόγιο.

Στο πράσινο τιμολόγιο, ο ανταγωνισμός αφορά στις εκπτώσεις που θα δώσουν οι πάροχοι αφού οι τιμές παραμένουν σταθερές για ένα εξάμηνο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς οι τελικές τιμές για τις καταναλώσεις Φεβρουαρίου αναμένεται να κινηθούν γύρω στα 13 λεπτά η κιλοβατώρα και για κάποιους παρόχους αρκετά κάτω από τα 13 λεπτά. Ένταση του ανταγωνισμού θα υπάρξει και στα κίτρινα τιμολόγια με τις εκτιμήσεις να δείχνουν τιμές ακόμη και κάτω από τα 10 λεπτά η κιλοβατώρα έναντι εύρους 12-14 λεπτών τον Ιανουάριο.

Σχετικά Άρθρα