Πολυχρονόπουλος/Νέες μαρτυρίες:”Είχε εθισμό στον τζόγο και διπλή ζωή -Πήγαινε ταξίδια με την σύντροφο του στην Ισπανία”

 Πολυχρονόπουλος/Νέες μαρτυρίες:”Είχε εθισμό στον τζόγο και διπλή ζωή -Πήγαινε ταξίδια με την σύντροφο του στην Ισπανία”

Νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, τον ιδρυτή της κοινωνικής και αλληλέγγυας κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος”, σχετικά με τις κατηγορίες πως έπαιζε πολύ μεγάλα και αδικαιολόγητα ποσά στον τζόγο.

Μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία έκανε στην εκπομπή “Το Πρωινό” του ΑΝΤ1 ένας άνδρας, που όπως υποστήριξε προσέφερε υπηρεσίες παλαιότερα ως εθελοντής μάγειρας στην κοινωνική κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”.

Όπως είπε ο άνδρας, ο επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε εθισμό στον τζόγο και έπαιζε μεγάλα ποσά στα “φρουτάκια”.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “μια ημέρα πήγα και τον βρήκα να παίζει και είδα ότι “είχε μέσα” 6.000 ευρώ. Έπαιζε πάντα με το μεγαλύτερο δυνατό στοίχημα σε κάθε πάτημα. Του λέω “τι κάνεις εδώ;” και μου λέει “μπας και δώσουμε λεφτά στον “άλλο άνθρωπο””.

Όπως ισχυρίστηκε ο καταγγέλλων, “ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είχε διπλή ζωή. Είχε σχέση με μια ηθοποιό και πήγαιναν ταξίδια στην Ισπανία και στην Ιταλία. Πώς πήγαινε εκεί; Θέλεις λεφτά για τέτοια ταξίδια. Είναι και η φίλη του η ηθοποιός εθισμένη με τον τζόγο. Μαζί πήγαιναν ταξίδια. Για να πας στην Ισπανία και στην Ιταλία χρειάζεσαι λεφτά”.

Συνεχίζοντας τις καταγγελίες του, ο πρώην εθελοντής μάγειρας στην κοινωνική κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος”, είπε ότι “το 2021 ήρθανε νταλίκες από την Αυστρία, με ηλεκτρικά αναπηρικά καρότσια και άλλα προϊόντα, που δεν ήρθανε ποτέ στον “άλλο άνθρωπο”. Υπάρχει και αποθήκη “καβάτζα” με ακριβά πράγματα από δωρεές που πάνε και τα πουλάνε ο Πολυχρονόπουλος και η φίλη του η ηθοποιός”.

“Έβγαλε ένα πάκο 50ρικα και έδινε 50ρικα και έπαιζε. Λέγαμε: «τι κάνει; Πού τα βρήκε αυτός τα λεφτά;”

Μια ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία αποκαλύπτει: «Απορούσαμε που έβρισκε όλα αυτά τα χρήματα για να παίζει» είπε ένας άλλος μάρτυρας στο Live News.

«Είχε κάτσει περίπου καμία ώρα και έπαιζε, δηλαδή έβγαλε ένα πάκο 50ρικα και έδινε 50ρικα και έπαιζε. Λέγαμε: «τι κάνει; Πού τα βρήκε αυτός τα λεφτά;» Σε μία ώρα είχε χαλάσει πάνω από 100, 200, 300 ευρώ, δεν ξέρω πόσα».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αρκετές φορές τον συνόδευε αυτή η ξανθιά γυναίκα, που βλέπουμε σε φωτογραφία ντοκουμέντο και η οποία εργάζεται ως σκηνοθέτης αλλά και ως εθελόντρια στον Άλλον Άνθρωπο.

«Σε μία φάση ξεκίνησα και έβλεπα εκεί μέσα ερχόταν ο «Άλλος Άνθρωπος» με μία ξανθιά κυρία. Έβλεπα τον «Άλλο Άνθρωπο», ερχόταν με αυτή, είχε ξεκινήσει, σε καθημερινή βάση και παίζανε με τις ώρες. Καθόντουσαν πάνω από 2-3 ώρες. Έβγαζε και πήγαινε αυτή συνέχεια του ζήταγε λεφτά γιατί έχανε και έβγαζε πακέτο με 50ρικά. Την ημέρα πρέπει να παίζανε πάνω από χιλιάρικο. Πάνω από 1000 ευρώ».

“Έχει πάθος με τον τζόγο – Έπαιζε με κοχύλια, διαμάντια που βγάζουν τα όστρακα”

«Έχει ένα πάθος. Τα πάθη είναι τρία. Ναρκωτικά, οινόπνευμα και τζόγος. Προσφέρει όμως, ένα τεράστιο έργο. Από αυτά που του δίνανε πιθανόν να έπαιζε, από αυτά να έπαιζε. Να κάνει μια ζωή λιτή για να εξυπηρετεί το πάθος του. Αν τα έτρωγε στα μπουζούκια, αν τα έτρωγε με γυναίκες, αν τα έτρωγε αλλού, κανένας δεν θα έλεγε κουβέντα».

Ο μάρτυρας λέει πως τον έβλεπε συχνά πυκνά σε πρακτορείο στο κέντρο του Πειραιά.

«Πριν τρεις μήνες. Έπαιζε. Και εγώ παίζω. Με χαιρέτησε, μου είπε «Γεια. Γεια, σου Ν…, γεια σου Κώστα». Αυτός έπαιζε ένα με κοχύλια, διαμάντια που βγάζουν τα όστρακα».

Πάνω από 1 εκατ. € διακινήθηκαν σε τέσσερις λογαριασμούς δύο συγγενικών του προσώπων

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, που ελέγχεται για απάτη ύψους 600.000 ευρώ, παραμένει στη δίνη των αποκαλύψεων, με τον ίδιο να προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις με γραπτή του δήλωση, χωρίς όμως να κάνει την παραμικρή αναφορά στον τζόγο.

Παράλληλα ερευνώνται οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διαχειριζόταν ο ίδιος.

Συνολικά, οι λογαριασμοί που ελέγχονται από την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος είναι τέσσερις, και ανήκουν σε δύο συγγενικά του πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της δημοσιογράφου, Άννας Κανδύλη, από το 2020 έως την περίοδο που ολοκληρώθηκε η έρευνα της Αρχής διακινήθηκε από αυτούς του λογαριασμούς πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ενώ, 600.000 ευρώ φαίνεται να μπήκαν σε παικτικούς λογαριασμούς στο όνομα του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είχε δηλώσει πως ο λόγος που έμπαιναν σε αυτούς τους λογαριασμούς ήταν για να μπορεί να γίνει ανάληψη περισσοτέρων μετρητών καθώς στους άλλους δεν μπορούσε να γίνει λόγω ορίου.

Ωστόσο, από την έρευνα που έκανε η Αρχή προκύπτει πως από τους παικτικούς λογαριασμούς δεν έχουν γίνει αναλήψεις αυτών των χρημάτων.

Σχετικά Άρθρα