ΣΥΡΙΖΑ/ Συμφωνία για πολιτική χωρίς “παραπολιτική”- Θετικό το αποτύπωμα των Σπετσών

 ΣΥΡΙΖΑ/ Συμφωνία για πολιτική χωρίς “παραπολιτική”- Θετικό το αποτύπωμα των Σπετσών

Μπορεί να μην κάπνισαν την “πίπα της ειρήνης”, ωστόσο φαίνεται πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήπιαν…”το νερό της αγάπης” στην ομώνυμη ταβέρνα των Σπετσών κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μια προσπάθεια αφενός ενωμένοι να διαμορφώσουν το “Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο”  και αφετέρου να σφυρηλατήσουν στο πλαίσιο ενός νέου ξεκινήματος τη συνοχή και την ενότητα στους κόλπους της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρά τις άσχημες καιρικές και  πολιτικές συνθήκες που είχαν  διαμορφωθεί τις προηγούμενες μέρες με τα “συντροφικά μαχαιρώματα” για την πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, η συνάντηση της ΚΟ στο νησί του Αργοσαρωνικού διέψευσε όσους περίμεναν παρατράγουδα και καταστάσεις για τις πρωινές εκπομπές των τηλεοπτικών καναλιών.

Του Ανδρέα Μαραθιά

Επί 20 ώρες και με τη χρήση κατ΄εντολή του Στέφανου Κασσελάκη ψηφιακών μέσων, power point, laptop και προτζέκτορες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πλην του Αλέξη Τσίπρα, είχαν μια πυκνή πολιτική συνεδρίαση με 30 εισηγήσεις τομέων, λεπτομερώς επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες παρουσιάσεις και διαλόγου και επικεντρώθηκαν στην διαμόρφωση των αξόνων για ένα “Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο”, στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτενώς κατά την έναρξη των εργασιών την Παρασκευή το απόγευμα

Το σχέδιο που πρότεινε, αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό, στην ευημερία και πρόοδο για όλους, σε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και σε μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

“Επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο μια ισχυρή πολιτεία και ένα ανθρώπινο και σύγχρονο κράτος” ήταν το μήνυμα της συνεδρίασης κατά τον πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος με το τέλος των εργασιών χθες το μεσημέρι δήλωσε “Το βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης της Κ.Ο. ήταν οι προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, για καλύτερο εισόδημα, καλύτερες δουλειές, καλύτερο περιβάλλον, καλύτερη παιδεία, καλύτερη υγεία. Και συνδυάζεται η συνεδρίαση της Κ.Ο. με την επεξεργασία των θέσεων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, για την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.”.

Η ψαροταβέρνα “Νερό της Αγάπης”, από τις πιό φημισμένες των Σπετσών

“Είναι πολλές οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και βλέπουμε ότι η κυβέρνηση σήμερα δεν μπορεί να τις εξυπηρετήσει. Έχουμε μια ολιγοπωλιακή αγορά, η οποία λειτουργεί με αισχροκέρδεια και στρεβλώσεις, έχουμε σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον, στην παιδεία και στην υγεία. Στόχος μας είναι κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το όνειρό  του με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε βιώσιμη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη αλλά και μια δημοκρατική κοινωνία” είπε ο κ. Φάμελλος και επισήμανε “Αυτή ακριβώς είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, μια ισχυρή πολιτεία, ένα ανθρώπινο και σύγχρονο κράτος που θα έχει σχεδιασμό για την ανάπτυξη, για τη δημόσια διοίκηση, το περιβάλλον, τη χωροταξία αλλά και ένα ισχυρό κράτος δικαίου με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη χώρα μας όπου θα υπάρχουν ισχυρές ανεξάρτητες αρχές και θεσμοί”.

  • Όσον αφορά το βασικό μήνυμα της τριήμερης συνάντησης εργασίας της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, κατα τον πρόεδρο της ΚΟ είναι “ότι υπάρχει πολιτική πρόταση, υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα, είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και χρειαζόμαστε μία νέα κοινωνική συμφωνία που πλέον θα περιλαμβάνει και την πράσινη- κλιματική μετάβαση, αλλά και το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη”.

Από την πλευρά της, η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη χαρακτήρισε την σύσκεψη της ΚΟ, σημειωτέον στη εξοχική κατοικία του Στ. Κασσελάκη, ως “μια από τις πιο ποιοτικές και παραγωγικές συσκέψεις εργασίας της κοινοβουλευτικής μας ομάδας” και δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας για το ΣΥΡΙΖΑ με ορίζοντα και το Συνέδριο στις 23-24-25 Φεβρουαρίου υπογράμμισε “προχωρούμε μπροστά περισσότερο συντονισμένοι και περισσότερο ενωμένοι”.

“Συντονίσαμε όχι μόνο το σύνολο του αντιπολιτευτικού μας έργου, αλλά και του σχεδιασμού μας για να αντιμετωπίσουμε την πλέον αντικοινωνική κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα θέματα της ακρίβειας και της οικονομίας εν γένει, στα θέματα της ασφάλειας και της καθημερινότητας του πολίτη”, δήλωσε η κ. Τζάκρη και στο ερώτημα αν αυτό θα επαναληφθεί, η κ. Τζάκρη ανέφερε ότι “οι Σπέτσες τράβηξαν το ενδιαφέρον όχι λόγω κάποιας γραφειοκρατικής διαδικασίας, αλλά το αντίθετο, επειδή υπήρχε μια διάθεση καινοτομίας και πειραματισμού”.

Εν κατακλείδι η πρωτοβουλία του Στεφανου Κασσελάκη αποτέλεσε ένα πολιτικό και επικοινωνιακό γεγονός που καταγράφεται στις θετικές στιγμές της προεδρίας του, παρα την προσπάθεια πολλών να της δώσουν παραπολιτικά  χαρακτηριστικά, ωστόσο το ζητούμενο από δω και πέρα  για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αν αυτή θα αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα ενότητα, νέο αξιόπιστο προοδευτικό πρόγραμμα και δημοσκοπική ανάταξη.

Σχετικά Άρθρα