Κούγιας: Εάν δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου

 Κούγιας: Εάν δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου

O Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως δεν ήταν στο δικαστήριο στο πλάι της Ρούλας Πισπιρίγκου γιατί έπρεπε να παραβρεθεί σε μια άλλη σοβαρή δίκη.

Σε εξέλιξη είναι η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την εισαγγελέα στην αγόρευσή της να είναι καταπέλτης και να προτείνει την ενοχή της κατηγορούμενης για τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέρθηκε στην εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου.

Ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε «ταπεινού επιστημονικού περιεχομένου, επιπέδου μεσημεριανής εκπομπής lifestyle» την αγόρευση της εισαγγελέως για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Η εισαγγελέας δεν βασίζεται πουθενά, είναι για γέλια, 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν έχω ξανακούσει τέτοια επιχειρηματολογία και τέτοιο κίνητρο. Εδώ έχει αντιστραφεί η κοινή λογική…», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

«Κατηγορείται η κατηγορουμένη χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική εξήγηση ότι σκότωνε τα παιδιά της για να κρατήσει τον άνδρα της. Έχετε ακούσει ποτέ να σκοτώνει τα παιδιά της το μόνο που τη συνδέει με τον άνδρα της, να σκοτώνει τα παιδιά της;», συμπλήρωσε.

«Όταν έχασε τη ζωή της η Μαλένα και η Ίριδα, το ζευγάρι ήταν όχι απλώς ερωτευμένο, όχι απλώς ταυτισμένο. Έκαναν μήνυση στους γιατρούς. Είναι κωμικού περιεχομένου η προσέγγιση», είπε ο Αλέξης Κούγιας και κατηγόρησε την εισαγγελέα ότι αγνόησε επιστήμονες μάρτυρες υπεράσπισης.

«Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η Δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα αποδίδεται μέσα από τα κανάλια και εγώ λοιπόν δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια. Εάν τελικώς η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί», είπε ο ποινικολόγος μεταξύ άλλων.

Σχετικά Άρθρα