ΗΠΑ/Φρίκη:Μητέρα βασάνιζε τον 15χρονο γιο της με αναπηρία μέχρι θανάτου

 ΗΠΑ/Φρίκη:Μητέρα βασάνιζε τον 15χρονο γιο της με αναπηρία μέχρι θανάτου

Μία μητέρα κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ για τον θάνατο του 15χρονου γιου της, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε μία ντουλάπα, τον Ιούλιο του 2022. Η 44χρονη Shanda Vander Ark, όπως αποδείχθηκε βασάνιζε τον γιο της, Timothy Ferguson, τον οποίο ανάγκαζε να κοιμάται μέσα σε μία ντουλάπα, τυλιγμένος μόνο με έναν μουσαμά, ενώ όταν εντοπίστηκε, νεκρός, ο ανήλικος ζύγιζε μόλις 30 κιλά.

«Προσπαθώ για όλη αυτή την υπόθεση να καταλάβω πώς κάποιος μπορεί να κάνει κάτι τόσο φρικτό, όχι απλά σε έναν άλλο άνθρωπο αλλά και στο ίδιο του το παιδί», είπε ο δικαστής Matthew Kacel.

«Βασανίσατε σκόπιμα και συστηματικά αυτό το παιδί. Ας το πούμε όπως είναι: Είναι βασανιστήριο. Βασανίσατε αυτό το παιδί … Αυτό δεν ήταν τιμωρία. Δεν προσπαθούσατε να αλλάξετε τη συμπεριφορά του. Το βασανίσατε».

Η μεγαλύτερη ποινή

Η 44χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 50 έως 100 χρόνια φυλάκισης για κακοποίηση ανηλίκου πρώτου βαθμού, ποινή μεγαλύτερη από τις κατευθυντήριες γραμμές καταδίκης, που όμως σύμφωνα με τον δικαστή δικαιολογείται για την «μακροχρόνια ταλαιπωρία» του αγοριού.

Ο 15χρονος πέθανε εξαιτίας υποσιτισμού και υποθερμίας, καθώς υπέστη σκληρή κακοποίηση από τη μητέρα του για μήνες, ενώ και ο μεγαλύτερος αδελφός του Paul Ferguson τον βασάνιζε, ισχυριζόμενος ότι έπαιρνε εντολές από την μητέρα τους.

Ο Timothy, λόγω κάποιας νοητικής αναπηρίας δεχόταν κατ΄οίκον εκπαίδευση και όπως αποκαλύφθηκε η μητέρα του τον τάιζε συστηματικά καυτερή σάλτσα, τον έδενε με αλυσίδες, ενώ ο 15χρονος στερούνταν τον ύπνο, πραγματικό μαρτύριο για οποιονδήποτε.

Σοκαριστικά βασανιστήρια

Η μητέρα φαίνεται πως είχε δώσει εντολή στον 20χρονο γιο της, ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου πρώτου βαθμού για την συμμετοχή του στο έγκλημα, να κοροϊδεύει τον μικρότερο αδελφό του και να του ρίχνει καυτή σάλτσα στα γεννητικά όργανα.

Μία από τις πιο συχνές τακτικές κακοποίησης του έφηβου ήταν τα παγωμένα μπάνια, με τον 20χρονο να καταθέτει ότι άφησε τον 15χρονο σε παγωμένη μπανιέρα για τέσσερις ολόκληρες ώρες λίγο πριν το αγόρι ξεψυχήσει. Όπως είπε ο Paul, το έκανε μόνο και μόνο επειδή έτσι είπε η μητέρα του.

Τα βασανιστήρια που περιέγραψε ο αδελφός του άτυχου αγοριού είναι φριχτά και προκαλούν το λιγότερο αποτροπιασμό, ενώ οι φωτογραφίες της σορού του Timothy αποκάλυψαν μώλωπες και ένα ισχνό σώμα που τα πλευρά ήταν σχεδόν ορατά μέσα από το δέρμα. Στη θέα του γιου της η 44χρονη κατηγορούμενη μάλιστα έκανε εμετό ενώ κατέθετε στο εδώλιο.

Ο δικαστής έδειξε μία φωτογραφία του χαμογελαστού 15χρονου από το έδρανο λέγοντας «Επιλέγω να τον θυμάμαι έτσι. Και δεν μπορείτε καν να τον κοιτάξετε», απευθυνόμενος στην μητέρα του.

«Έτσι ήταν. Ένα όμορφο παιδί, με ζωή στο βλέμμα του. Αυτός ήταν ο γιος σας και του το πήρατε αυτό. Ξέρουμε ποια είστε. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα τον τιμήσω. Δεν νικάτε, επειδή, η δικαιοσύνη επικράτησε».

Σχετικά Άρθρα