Bonding στις Σπέτσες…

 Bonding στις Σπέτσες…

Είναι γνωστό πως οι μεγάλες επιχειρήσεις συνηθίζουν να πραγματοποιούν συναντήσεις των εργαζομένων τους εκτός του χώρου εργασίας, τα αποκαλούμενα cycle meetings που είναι ένας συνδυασμός απολογισμού και σχεδιασμού (brainstorming), μαζί με την σύσφιξη σχέσεων (bonding). Εμφορούμενος από αυτή την εταιρική συνήθεια λόγω της μακρόχρονης εργασίας του στις ΗΠΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης σκέφτηκε να οργανώσει κάτι ανάλογο προσκαλώντας τα μέλη της Κ.Ο ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο εξοχικό του στις Σπέτσες.

Ένα κόμμα, όμως, δεν είναι πολυεθνική εταιρεία και τα power points του Παύλου Πολάκη και της Θεοδώρας Τζάκρη είναι βέβαιο πως δεν θα επισκιάσουν την λάμψη των εκδηλώσεων της “Αρμάτα” (αναπαράσταση της πυρπόλισης της ναυαρχίδας του τουρκικού στόλου στην μεγάλη ναυμαχία, τον Σεπτέμβριο του 1822) που λαμβάνουν χώρα, κάθε Σεπτέμβριο, στο νησί.

Η Έλενα Ακρίτα αντέδρασε δημόσια στο μέϊλ της γραμματέως της Κ.Ο που ανακοίνωνε την πρόσκληση του προέδρου στους βουλευτές και τις βουλεύτρις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κάνοντας λόγο για “φιρμάνι”.

“Αυτό το μειλ-φιρμάνι με το απαράδεκτο προστακτικό ύφος, απευθύνεται σε Έλληνες βουλευτές και δη αριστερού κόμματος ή σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων;”.

Κι ενώ οι πολιτικοί συντάκτες και τα κανάλια ετοιμάζονται για απόβαση στις Σπέτσες, το τριήμερο 19-21 Ιανουαρίου, γι’ αυτό το αναμφίβολα ενδιαφέρον γεγονός, πολλοί απορούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατορθώνει τόσο εύκολα να ανακυκλώνει την πολιτική εσωστρέφεια και να παράγει αρνητική ή σκωπτική επικαιρότητα.

Δικαίως τα βλέματα θα στραφούν στα θαλάσσια ταξί που θα μεταφέρουν στο νησί τους 36 βουλευτές και βουλεύτριες του κόμματος σε μία τόνωση της κίνησης στις Σπέτσες. Με πιό ενδιαφέρον, ίσως, στιγμιότυπο την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα! Εκτός εάν ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτιμήσει να επικαλεστεί το βαρύ προσωπικό του πολιτικό πρόγραμμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης ή αλλού. Αλλιώς θα διαβεί κι εκείνος το κατώφλι της σπετσιώτικης οικίας Κασσελάκη για να παρακολουθήσει το κομματικό cycle meeting. Όσο αφορά τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής δεν πρέπει να διαμαρτύρονται που δεν έλαβαν ανάλογη πρόσκληση, δεδομένου ότι εάν συνέβαινε το αντίθετο δεν θα χωρούσαν όλες και όλοι στο καθιστικό της εξοχικής κατοικίας.

Όσα ακούγονται, δε, για την φιλοδοξία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να κατέλθει υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές στην Α’ Πειραιά, στην οποία ανήκουν και οι Σπέτσες, μάλλον πρέπει να τα θεωρήσουμε σενάρια φαντασίας. Ο Αλέξης Τσίπρας, βουλευτής της ίδιας περιφέρειας, ενισχύει την παρουσία του στον Πειραιά με την οργάνωση πολιτικού γραφείου στο λιμάνι, οπότε θεωρείται απίθανο να επιλέξει μία τέτοια αντιπαράθεση ο Στέφανος Κασσελάκης, μπροστά στην οποία ακόμα και η “Αρμάτα” θα ωχριά…

Σχετικά Άρθρα