Μπάιντεν για Χούθι: Οι επιθέσεις μας θα συνεχιστούν

 Μπάιντεν για Χούθι: Οι επιθέσεις μας θα συνεχιστούν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι τα αμερικανο-βρετανικά πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη θα συνεχιστούν όσο οι σιίτες αντάρτες συνεχίζουν τις επιθέσεις τους σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. Σε ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο σχετικά με τα πλήγματα στην Υεμένη, ο Μπάιντεν απάντησε: «Έχουν σταματήσει τους Χούθι; Όχι. Πρόκειται να συνεχίσουν; Ναι».

Συνεχίζουν τις επιθέσεις τους και οι Χούθι

Οι υεμενίτες αντάρτες Χούθι διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών και πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από την τέταρτη σειρά βομβαρδισμών εναντίον θέσεών τους, που απέδωσαν στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας, σε επαρχίες της Υεμένης.

«Θα συνεχίσουμε να βάζουμε στο στόχαστρο πλοία που κατευθύνονται σε λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, ανεξαρτήτως των αμερικανοβρετανικών επιθέσεων στην προσπάθειά τους να μας εμποδίσουν», διαβεβαίωσε αξιωματούχος των Χούθι μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Μασίρα, που πρόσκειται στους αντάρτες.

Ώρες νωρίτερα, οι Χούθι έπληξαν για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα ένα πλοίο ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης των ΗΠΑ. Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ανταρτική ομάδα χρησιμοποίησε ένα μονόδρομο επιθετικό drone για να στοχεύσει το M/V Genco Picardy στον Κόλπο του Άντεν, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ. Κανείς δεν τραυματίστηκε στο εμπορικό σκάφος, ανέφερε σε δήλωση η Κεντρική Διοίκηση. Το πλοίο υπέστη κάποιες ζημιές αλλά κατάφερε να συνεχίσει την πορεία του.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες εκτόξευσαν «πυραύλους εναντίον του αμερικανικού πλοίου Genco Picardy στον Κόλπο του Άντεν» και «έπληξαν τον στόχο τους», ανέφερε ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία.

Προειδοποίησε μάλιστα ο ίδιος ότι δεν θα διστάσουν να βάλουν στο στόχαστρο «κάθε πηγή απειλής στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα», προκειμένου «να υπερασπιστούν την Υεμένη» και να «υποστηρίξουν τον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό».

Σχετικά Άρθρα