Γεωργιάδης: Καλώς αποφασίστηκε το πρόστιμο στους ηλικιωμένους την εποχή που επιβλήθηκε

 Γεωργιάδης: Καλώς αποφασίστηκε το πρόστιμο στους ηλικιωμένους την εποχή που επιβλήθηκε

Αυτό υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3, σχετικά με τη διαγραφή προστίμων σε ανεμβολίαστους ηλικιωμένους, που ανακοίνωσε κατά τη χτεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε τα εξής:

Την ώρα που αποφασίστηκε το πρόστιμο στους ηλικιωμένους, καλώς αποφασίστηκε; Καλώς αποφασίστηκε!
Τότε, το πρωτεύον ήταν να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, ώστε να μπορέσουν πρώτον να σωθούν περισσότερες ανθρώπινες ζωές γιατί η πανδημία θέριζε και δευτερεύον, να ανοίξει γρηγορότερα η οικονομία, γιατί κινδυνεύαμε με χρεοκοπία. 

Δούλεψε το μέτρο; Δούλεψε!
Είχαμε αύξηση των εμβολιασμών στις κρίσιμες τότε ηλικίες αυτόματα περίπου 10% – 12%.  Άρα, ποτέ η Κυβέρνηση δεν είπε ότι κακώς έβαλε το πρόστιμο και ποτέ η Κυβέρνηση δεν είπε ότι δεν έπρεπε να μπει. Το πρόστιμο την εποχή που μπήκε έπρεπε να μπει.

Σήμερα έχουμε το ίδιο πλαίσιο και τον ίδιο σκοπό;  Όχι!
Σήμερα, το πλαίσιο έχει αλλάξει. Η οικονομία είναι ανοιχτή, η πανδημία είναι πολύ πιο ήπια και είναι ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας. Και τώρα ο στόχος έχει αλλάξει.  Είναι να πείσουμε πια τους περισσότερους από τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν.

«Η πολιτική που θέλουμε να εφαρμόσουμε και πρέπει να πετύχουμε να εφαρμόσουμε από εδώ και μπρος είναι το εμβόλιο του Covid να πάψει να αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι από τα υπόλοιπα εμβόλια και να γίνει ένα κομμάτι της κανονικότητάς μας. Και ποιο είναι το ακροατήριο που κυρίως πρέπει να πείσουμε για να εμβολιαστεί; Ποιοι είναι οι άνθρωποι αυτοί που κυρίως το χρειάζονται;  Είναι οι άνθρωποι +60. Γιατί αν πείσουμε αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας να εμβολιάζονται μαζικότερα θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο προστασίας της δημόσιας υγείας και να σώσουμε περισσότερους.

Στο πλαίσιο αυτό λέμε, κύριοι συμπολίτες μας, εκείνη η περίοδος που τσακωνόμασταν, που είχαμε διχαστεί, που κάναμε αυτή τη φασαρία έχει παρέλθει. Το εμβόλιο του Covid έχει δοκιμαστεί περισσότερο παντός άλλου εμβολίου.

Κάνουμε μία κίνηση καλής θέλησης, ακριβώς στην ομάδα εκείνη των ανθρώπων που θέλουμε να πείσουμε. Ο σκοπός εδώ είναι πώς θα μπορέσουμε πλέον να γίνουμε πιο φιλικοί σε αυτούς τους ανθρώπους που πρέπει να τους πείσουμε να μπουν να εμβολιαστούν και έτσι ξεκινούμε με αυτό το μέτρο», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Σχετικά Άρθρα