Μητσοτάκης για χρωματιστά τιμολόγια: Οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές

 Μητσοτάκης για χρωματιστά τιμολόγια: Οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να ρίξουν τις τιμές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο TikTok αναφέρεται στα νέα τιμολόγια ρεύματος που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η δημιουργία των 3+1 τιμολογίων (πράσινο, πορτοκαλί, μπλέ, κίτρινο) βοήθησε στο να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Πλέον όπως λέει ο πρωθυπουργός υπάρχει καλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών και οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να δώσουν χαμηλότερες τιμές για να μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η μέση τιμή για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται περίπου 13,5 λεπτά η κιλοβατόρα ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 14,5 λεπτά η κιλοβατώρα με την επιδότηση.

Παράλληλα έσπευσε να υπενθυμίσει τη στήριξη της κυβέρνησης στους πραγματικά ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και εκείνους που επιλέγουν για να θερμανθούν την ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό θα γίνει με έκτακτο βοήθημα που αφορά τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης συστήνει στους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ όπου εκεί θα δουν όλες τις πληροφορίες για τα νέα τιμολόγια.

@kyriakosmitsotakis_

Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος❗️

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis