Απειλές Νασράλα σε Ισραήλ: Αν μπούμε στον πόλεμο θα είναι χωρίς κανόνες – Δεν φοβόμαστε

 Απειλές Νασράλα σε Ισραήλ: Αν μπούμε στον πόλεμο θα είναι χωρίς κανόνες – Δεν φοβόμαστε

Την ώρα που εντείνονται οι φόβοι για περιφερειακή κλιμάκωση στη σκιά του θανάτου του υπαρχηγού της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι και ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, πραγματοποίησε ομιλία ενώπιον των υποστηρικτών του. Ο Νασράλα ξεκίνησε την ομιλία του αποτίοντας φόρο τιμής στους «φίλους» που πέθαναν, λέγοντας ότι υπήρξαν 80 «μάρτυρες». Μιλώντας για τη δολοφονία του Σάλεχ αλ Αρούρι, ανέφερε ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα «κατάφωρης ισραηλινής επιθετικότητας».

Ο Χασάν Νασράλα τιμά την τέταρτη επέτειο από το θάνατο του αρχηγού της Ιρανικής Δύναμης Κουντς Κασέμ, Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ επαναβεβαιώνει ότι η δολοφονία του αλ Αρούρι δεν θα μείνει χωρίς τιμωρία, προειδοποιώντας το Ισραήλ να μην επιτεθεί στον Λίβανο.

  • «Αν ο εχθρός σκέφτεται να διεξάγει πόλεμο εναντίον του Λιβάνου, τότε η μάχη μας θα είναι χωρίς ανώτατο όριο, χωρίς όρια, χωρίς κανόνες. Και ξέρουν τι εννοώ», είπε ο Νασράλα.

«Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο. Δεν τον φοβόμαστε. Δεν είμαστε διστακτικοί. Αν ήμασταν, θα είχαμε σταματήσει στο μέτωπο».

Ο Νασράλα ολοκλήρωσε την ομιλία του υποσχόμενος να συζητήσει περισσότερο το θέμα σε ομιλία του την Παρασκευή.

«Ακόμα και στον τάφο του ζει, στο μαρτύριο του η ζωή του έγινε πιο δυνατή, πιο παρούσα. Τον βλέπουμε στις ρουκέτες μας, στα σπίτια μας, στα δάκρυα των παιδιών», ανέφερε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.

«Ξέρουμε ποιοι είναι φίλοι, ποιοι είναι οι εχθροί και οι στόχοι τους είναι ξεκάθαροι», πρόσθεσε και συνέχισε ότι «μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας… αλλά ο καθένας θα πάρει αποφάσεις υπό το πρίσμα των συμφερόντων του».

Το Ισραήλ προσπάθησε να παρουσιάσει «εικόνα νίκης» σκοτώνοντας τον αλ-Αρούρι

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είπε ότι στους τρεις μήνες μαχών στη Γάζα το Ισραήλ δεν πέτυχε καμία στρατηγική νίκη.

«Χθες το βράδυ, προσπάθησαν να παρουσιάσουν μια εικόνα νίκης με την προδοτική δολοφονία του Σεΐχη Σάλεχ. Αλλά στη Γάζα πού είναι;»

Σημείωσε ότι το Ισραήλ έχει πέσει εντελώς «ανθρώπινα, ηθικά, νομικά», προσθέτοντας ότι σε όλο τον κόσμο η χώρα θεωρείται ως μια χώρα που σκοτώνει και λιμοκτονεί παιδιά και αμάχους.

Σημείωσε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι νέοι στις ΗΠΑ υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους.

«Αυτό θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη σύγκρουση και στους υπολογισμούς στην περιοχή μας», δήλωσε ο Νασράλα.

Σχετικά Άρθρα