Πέθανε ο Δημήτρης Καραγιάννης, γνωστός ιατρός των Αθηνών

 Πέθανε ο Δημήτρης Καραγιάννης, γνωστός ιατρός των Αθηνών

Πέθανε σε ηλικία 63 ετών ο Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δημήτρης Καραγιάννης. Tην δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο Δημήτρης σήμερα έφυγε από κοντά μας. Αδυνατώ να πιστέψω ότι αύριο ημέρα της γιορτής μου δεν θα χτυπήσει το τηλέφωνο και δεν θα ακούσω τις ευχές του… Καλό ταξίδι φίλε αγαπημένε, πανάξιε συνεργάτη, προσωπικέ μου γιατρέ και αδερφέ !», έγραψε ο κ. Αποστολόπουλος.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Καραγιάννης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 15 Ιανουαρίου 1960. Αφιερώθηκε μετά τις βασικές σπουδές στην Ιατρική, όπου και αρίστευσε. Έκανε την μετεκπαιδευσή του στο Πανεπιστήμιο G. et R. Laennec στην Νantes της Γαλλίας. Εκεί ασχολήθηκε ειδικότερα με την έρευνα του καρκίνου και παράλληλα με την τεχνολογία των lasers στην ιατρική. Επέστρεψε στην Ελλάδα και υπηρέτησε το «αγροτικό» του στην Αλιστράτη Σερρών.

Πήρε το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο G. et R. Laennec στην Νantes της Γαλλίας και από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολούθως εργάστηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αθηνών για οκτώ χρόνια όπου ανέπτυξε την μονάδα ενδοσκοπικών laser για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την υπηρεσία Τηλεϊατρικής μαζί με τους καθηγητές Προυκάκη, Τσαντούλα και Σωτηρίου, την πληροφορική των Νοσοκομειακών πληροφοριακών συστημάτων και τέλος την μονάδα αντιμετώπισης του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Δίδαξε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης και ασχολήθηκε με την έρευνα στην ιατρική. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών μαζί με άλλους συγγραφείς για το βιβλίο ‘Καρκίνος του παχέος εντέρου’.

Βραβεύτηκε από την Ε.Ε. με το βραβείο Santer για την ανάπτυξη κινητής μονάδας παρακολούθησης ασθενών.

Από το 1996 διηύθυνε το ενδοσκοπικό εργαστήριο του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα