Λαμία: Πεινασμένη αλεπουδίτσα “σουλατσάρει” στους δρόμους της πόλης ψάχνοντας τροφή (vid)

 Λαμία: Πεινασμένη αλεπουδίτσα “σουλατσάρει” στους δρόμους της πόλης ψάχνοντας τροφή (vid)

Μετά τις εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με τα αγριογούρουνα και τους λύκους που «παρελαύνουν» στον οικιστικό ιστό της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, αλεπούδες έκαναν την εμφάνισή τους και συμπλήρωσαν μία σειρά από επισκέψεις της άγριας πανίδας της χώρας μας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το βράδυ του Σαββάτου μία αξιαγάπητη μεγαλόσωμη κόκκινη αλεπού, αδιαφορώντας για τα έκπληκτα βλέμματα των περιοίκων, αναζήτησε την τροφή της στους δρόμους της πόλης και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Υπενθυμίζεται πως, η παρουσία των εν λόγω θηλαστικών είναι πολύ συχνή τα τελευταία χρόνια και πολλοί εκτιμούν πως τείνουν να γίνουν αστικά ζώα σε μεγάλο βαθμό.

Η εντυπωσιακή κόκκινη αλεπού με την φουντωτή ουρά, πλέον δεν θεωρείται απειλούμενο είδος αν και η εξοικείωσή της με τον πολιτισμό και τον άνθρωπο, της έχει στοιχίσει.

Μάλιστα, μεγάλος εχθρός των άγριων αυτών θηλαστικών, όταν εισέρχονται στις πόλεις, είναι τα αυτοκίνητα, αφού τα περιστατικά με τις τραυματισμένες αλεπούδες στην άκρη των δρόμων δεν είναι λίγα.

Σχετικά Άρθρα