ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε ο δράστης – Ήταν μαθητής του σχολείου -3 τραυματίες (vid)

 ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε ο δράστης – Ήταν μαθητής του σχολείου -3 τραυματίες (vid)

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε σχολείο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αϊόβα, με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες. Ο δράστης, όπως όλα δείχνουν, ήταν μαθητής του σχολείου και αφότου άνοιξε πυρ, αυτοκτόνησε. Από τους πυροβολισμούς που εξαπέλυσε, έχουν τραυματιστεί τρεις άνθρωποι, δύο μαθητές και ένα μέλος της σχολικής κοινότητας. Ο ένας από τους τραυματίες φέρεται να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο σημείο επικράτησε πανικός κι έσπευσαν περιπολικά, ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής. Την ίδια στιγμή, έφτασαν ελικόπτερα για να παραλάβουν τραυματίες και να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία.

Λίγες ώρες αφότου ο ένοπλος άνοιξε πυρ, ο σερίφης της κομητείας του Ντάλας ανακοίνωσε ότι το περιστατικό έληξε. Στην πολύωρη έρευνα για τον εντοπισμό του ενόπλου συμμετείχε και το FBI.

Οι πρώτες αναφορές για πυροβολισμούς έγιναν, προτού ανοίξουν οι αίθουσες, λίγο πριν τις 8 το πρωί και περίπου 40 λεπτά αργότερα το σχολείο εκκενώθηκε. Λίγο μετά τις 09.30, η αστυνομία εξέδωσε ειδική προειδοποίηση για τους κατοίκους της κοινότητας Woodward-Granger, που βρίσκεται κοντά στο σχολείο.

Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν περίπου 1.700 μαθητές.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν μαθητές κλαίγοντας να αγκαλιάζονται, στην είσοδο του σχολείου, με τους γονείς τους.

«Είναι απαίσιο. Άνθρωποι παλεύουν για τη ζωή τους» δήλωσε, από την πλευρά της, η πρόεδρος του σχολείου.

Για την ένοπλη επίθεση ενημερώθηκε νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Σχετικά Άρθρα