Ερντογάν: Προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας από το Αιγαίο μέχρι την Αν. Μεσόγειο

 Ερντογάν: Προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας από το Αιγαίο μέχρι την Αν. Μεσόγειο

Την ισχυρή βούληση να προστατεύσει τη Γαλάζια Πατρίδα από το Αιγαίο μέχρι την ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 97η επέτειο ίδρυσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΜΙΤ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει αλλάξει ο άξονας της εθνικής πολιτικής της χώρας, σε αντίθεση με ό,τι ισχυρίζονται ορισμένοι. «Υπερασπιζόμαστε θαρραλέα τα συμφέροντα του έθνους μας με τα σωστά βήματα την κατάλληλη στιγμή, τόσο σε διπλωματικό, όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο. Η υποστήριξή μας προς τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, με την οποία έχουμε πανάρχαιους δεσμούς, είναι μία από αυτές. Όπως επίσης και η ισχυρή βούλησή μας να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας από το Αιγαίο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο.

Σε αντίθεση με το τι λένε κάποιοι, δεν υπήρξε μετατόπιση του άξονα στη χώρα μας. Αντίθετα, έπειτα από μακρά αναζήτηση, η χώρα μας βρήκε τον κύριο άξονά της και το όνομα αυτού του άξονα είναι ο “Άξονας της Τουρκίας“».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για ηρωισμούς της ΜΙΤ, που διαμόρφωσαν την εθνική πολιτική της Τουρκίας τις τελευταίες δεκαετίες και έκαναν τη χώρα να ενισχύσει τη θέση της και τη δύναμη της επιρροής της στην παγκόσμια σκακιέρα.

“Η Τουρκία ενισχύει μέρα με τη μέρα τη θέση της ως παίκτης στην παγκόσμια σκακιέρα”

«Σχεδόν όλοι αποδέχονται το γεγονός ότι η Τουρκία ενισχύει μέρα με τη μέρα τη θέση της ως δύναμη επιρροής και ως παίκτης στην παγκόσμια σκακιέρα», υποστήριξε, εξαίροντας για άλλη μια φορά τα επιτεύγματα της αμυντικής του βιομηχανίας και δη την ανάπτυξη ισχυρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως το Κόκκινο Μήλο.

«Το Anka 3, το μη επανδρωμένο πολεμικό μας αεροσκάφος, πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση. Οι δοκιμές του Κόκκινου Μήλου, το οποίο θα έχει πολλαπλασιαστική ισχύ, συνεχίζονται».

Προειδοποίηση Ερντογάν σε Ισραήλ: “Αυτή είναι μόνο η αρχή, περιμένετε…”

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη επίσης σε μία σκληρή προειδοποίηση κατά του Ισραήλ και των μυστικών υπηρεσιών του που δρουν στην Τουρκία. Οι τελευταίες επιχειρήσεις της ΜΙΤ, αποκαλύπτοντας το ισραηλινό δίκτυο κατασκοπείας στην Τουρκία, ήταν απάντηση στις απειλές του Ισραήλ, είπε.

«Αυτό εξέπληξε σοβαρά το Ισραήλ. Περιμένετε και θα δείτεΑυτό είναι το πρώτο βήμα. Θα τη μάθετε την Τουρκία. Ακόμα δεν την έχετε μάθει, αλλά είστε καταδικασμένοι να τη μάθετε», προειδοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικά Άρθρα