Έρχεται γενική απεργία – Κοινή δράση ΑΔΕΔΥ με ΓΣΕΕ

 Έρχεται γενική απεργία – Κοινή δράση ΑΔΕΔΥ με ΓΣΕΕ

Την πραγματοποίηση γενικής απεργίας μαζί με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ , η οποία προχώρησε στην υλοποίηση αποφάσεων που έλαβε τις τελευταίες μέρες του 2023 το Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.

Αναλυτικότερα αποφάσισε τα εξής:

«Να επικοινωνήσει με τη Γ.Σ.Ε.Ε. έτσι ώστε να υπάρξει συνεννόηση και κοινή προσπάθεια για την πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας, με κεντρικό ζήτημα την ακρίβεια και τους μισθούς. (Ήδη έχει αποσταλεί σχετική επιστολή στη ΓΣΕΕ).

Να προχωρήσει στην πραγματοποίηση δράσεων σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων, σε ολόκληρη τη χώρα, για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης Γενικής Απεργίας (Δημόσιος & Ιδιωτικός Τομέας) για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και όχι αυξήσεις κοροϊδία, όπως αυτές που ψήφισε η κυβέρνηση και που είδαμε όλοι με τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2024. Αυξήσεις της τάξης των 37 – 45€ τον μήνα, μετά από 14 χρόνια πρωτοφανών περικοπών.

Το διεκδικητικό μας πλαίσιο σε ό, τι αφορά τους μισθούς είναι το παρακάτω:

-Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
-Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων
-Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
-Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
-Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
-Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
-Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

Με βάση τα παραπάνω, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ενημερωτική περιφερειακή σύσκεψη στελεχών Κ. Μακεδονίας στην αίθουσα της Ε.Δ.Ο.Θ. (Προξένου Κορομηλά 51) την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18.00. Στην σύσκεψη καλούνται να λάβουν μέρος τα συνδικαλιστικά στελέχη των περιοχών: Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ θα επισκεφθούν εργασιακούς χώρους της Κ. Μακεδονίας για ενημέρωση των συναδέλφων εργαζομένων.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες – μέλη της ΑΔΕΔΥ αφενός μεν να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις παραπάνω δράσεις, αφετέρου δε να λάβουν και οι ίδιες μέρος με κλιμάκιά τους τόσο στις συσκέψεις, όσο και στις επισκέψεις στους εργασιακούς χώρους.

Ταυτόχρονα, καλούμε τις ομοσπονδίες να μας ενημερώσουν εγγράφως για το δικό τους πρόγραμμα δράσεων – κινητοποιήσεων, το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε αφενός μεν να τις στηρίξουμε, αφετέρου δε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα ο προγραμματισμός.

Καλούμε την ΕΔΟΘ και όλα τα Νομαρχιακά Τμήματα, καθώς και τους Γενικούς Συμβούλους της ΑΔΕΔΥ να ενημερώσουν άμεσα όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής τους για τα παραπάνω και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία τόσο των συσκέψεων, όσο και ολόκληρου του προγράμματος».

Σχετικά Άρθρα