Qatargate/Καϊλή-Τζιόρτζι: Το διαμέρισμα που αγόρασαν 650.000€ ένα μήνα πριν σκάσει το σκάνδαλο

 Qatargate/Καϊλή-Τζιόρτζι: Το διαμέρισμα που αγόρασαν 650.000€ ένα μήνα πριν σκάσει το σκάνδαλο

Στο «μικροσκόπιο» δημοσιεύματος του διαδικτυακού μέσου Mediapart μπήκε η αγορά ενός διαμερίσματος από την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, λίγο πριν το ξέσπασμα της πολύκροτης υπόθεσης του Qatargate. Ειδικότερα, σε ρεπορτάζ του μέσου με τίτλο «Έχω πολλά χρήματα, αλλά δεν ξέρω τι να τα κάνω»: Ένα διαμέρισμα που αγοράστηκε με μετρητά στην καρδιά του Qatargate» γίνεται εκτενής αναφορά στο διαμέρισμα που αγόρασαν και διαθέτουν από κοινού έναντι 650.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2022.

Η αγορά αυτή πραγματοποιήθηκε ενάμιση μήνα σχεδόν πριν γίνει γνωστό το σκάνδαλο, εγείροντας ερωτήματα σε σχέση με τα χρήματα που δαπανήθηκαν.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, οι Βέλγοι αστυνομικοί από το Κεντρικό Γραφείο για την Καταστολή της Διαφθοράς υποπτεύονται ότι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι είχε εκμεταλλευτεί την αγορά του διώροφου διαμερίσματος για να «ξεπλύνει μέρος» των μετρητών που έλαβε από το Κατάρ, το Μαρόκο και τη Μαυριτανία, με αντάλλαγμα επιχειρήσεις επιρροής και διαφθοράς εντός των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Το δημοσίευμα εξιστορεί τη διαδικασία αγοραπωλησίας και καταλήγοντας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η ευρωβουλευτής και ο σύντροφός της δεν έχουν ανακριθεί ακόμη για αυτή την ενέργεια από αστυνομικούς του Κεντρικού Γραφείου για την Καταστολή της Διαφθοράς .

«Δεν υποβλήθηκα σε ακρόαση για αυτό το θέμα, οπότε δεν μπορώ να σχολιάσω» δήλωσε η Εύα Καϊλή. Σε ερώτηση του EIC, ο δικηγόρος του Φραντσέσκο Τζιόρτζι επίσης δεν απάντησε. Ερωτηθείσα πολλές φορές από το EIC, η κυρία που πούλησε το εν λόγω διαμέρισμα αρνήθηκε να απαντήσει.

Σχετικά Άρθρα