Τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά – Στις 12 η ταφή του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας – Πλήθος κόσμου τον αποχαιρέτησε σε κλίμα συγκίνησης στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας

 Τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά – Στις 12 η ταφή του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας – Πλήθος κόσμου τον αποχαιρέτησε σε κλίμα συγκίνησης στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας

Στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στη γενέτειρά του θα γίνει στις 12 το μεσημέρι η κηδεία του Βασίλη Καρρά. Το τελευταίο αντίο στο λαϊκό τραγουδιστή που αγαπήθηκε από φίλους και συναδέλφους όσο λίγοι στον χώρο της νύχτας. Το παρών αναμένεται να δώσει πλήθος κόσμου.

Το έπραξαν και χθες από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα, αφού χιλιάδες κόσμου πέρασαν από την Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη για να αφήσουν ένα λουλούδι μαζί με ένα δάκρυ και να του δείξουν πόσο τον αγάπησαν.

Στην εξόδιο ακολουθία η συγκίνηση περίσσευε για έναν πραγματικό «άρχοντα» του λαϊκού τραγουδιού, που μίλαγε στις ψυχές των ανθρώπων που τον αγάπησαν επειδή πρωτίστως ήταν ένας από αυτούς.

Τραγικές φιγούρες στην τελετή η γυναίκα του Χριστίνα και η κόρη τους Ειρήνη, που δεν άντεξαν όταν τα μπουζούκια αποχαιρετούσαν με το «Νύχτα ξελογιάστρα» και το «Δεν πάω πουθενά»  τον  «Βασίλα» όπως τον έλεγαν οι φίλοι του και οι φανατικοί θαυμαστές του.

Παντού έβλεπες δακρυσμένα βλέμματα, πρόσωπα θλιμμένα για την απώλεια ενός καθαρόαιμου λαϊκού ερμηνευτή που ταλαιπωρήθηκε από τον καρκίνο χωρίς να το βάλει κάτω. Συνάδελφοί του μίλησαν με λόγια αγάπης για τον Βασίλη που γνώρισαν, ενώ οι μουσικοί του ήταν όλοι εκεί μαζί με τον απλό κόσμο, που χώρισε, ερωτεύθηκε ή έσμιξε ξανά με τα τραγούδια του.

Στον επικήδειο που εκφώνησε μετά από αίτημα της οικογένειας ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης μίλησε με τρυφερά λόγια για τον φίλο του λέγοντας μεταξύ άλλων:

  • «Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου. Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά-πουθενά, εδώ θα μείνεις!».

Ο Κώστας Μποτσόλης, ο γιατρός που τον είχε αναλάβει τόνισε ότι λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε ο ερμηνευτής που δεν ήθελε να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες της μάχης που έδινε όλους αυτούς τους μήνες. Είχε πάντα δίπλα του την Χριστίνα της καρδιάς του, τη μόνη γυναίκα που αγάπησε, αυτή που τον περίμενε να γυρίσει κάθε πρωί σπίτι και την κόρη του Ειρήνη, το κορίτσι που λάτρευε.

Είχε κι άλλους πολλούς κοντά του σε αυτή την άνιση όπως αποδείχτηκε μάχη, που δεν τον άφησε να επιστρέψει άλλη μια φορά στις πίστες.

Σχετικά Άρθρα