Κως: Tρεις διακινητές μεταναστών συνέλαβε το Λιμενικό μέσα σε λίγες ώρες

 Κως: Tρεις διακινητές μεταναστών συνέλαβε το Λιμενικό μέσα σε λίγες ώρες

Στη σύλληψη τριών διακινητών και 14 παράτυπων μεταναστών προχώρησαν μέσα σε λίγες ώρες οι λιμενικές αρχές στην Κω και συγκεκριμένα από το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων έως και τις 13.00 ανήμερα. Οι πρώτες δυο συλλήψεις διακινητών σημειώθηκαν στις 19.30 , στις 24/12 , στη περιοχή Θερμά.

Πρόκειται για έναν 21χρονο Σύρο διακινητή και έναν ακόμα ο οποίος κατά δήλωση του γεννήθηκε το 2005 χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ταυτοποίηση της χώρας υπηκοότητας του.

Οι δυο συλληφθέντες προσπάθησαν να διαφύγουν δια θαλασσής με σκάφος στο οποίο επέβαιναν, ωστόσο τα στελέχη του Λιμενικού τους καταδίωξαν και τους ακινητοποίησαν.

Επεισοδιακή σύλληψη διακινητή
Ακολούθησε η επεισοδιακή σύλληψη ενός ακόμα διακινητή, στις 25/12 στις 13.00, καθώς και 14 παράτυπων μεταναστών εκ των οποίων 9 από την Παλαιστίνη, 4 από τη Συρία και ενός από τον Λίβανο, στην περιοχή Σκανδάρι.

Ο διακινητής, πρόκειται για έναν 25χρονο Κούρδο, στη θέα των λιμενικών ανέπτυξε ταχύτητα με το σκάφος στο οποίο επέβαιναν και οι 14 παράτυποι μετανάστες και προσπάθησε να διαφύγει.

Ωστόσο δεν τα κατάφερε καθώς υπήρχε πρόσκρουση με αποτέλεσμα ο ίδιος για να μην συλληφθεί να πέσει στη θάλασσα στη προσπάθεια του να διαφύγει.

Οι λιμενικοί τον περισυνέλεξαν και προληπτικά μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Κω από όπου και πήρε εξιτήριο μετά από λίγες ώρες .

Όσον αφορά τους παράτυπους μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος, οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ του νησιού έτσι ώστε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Σχετικά Άρθρα