Η μάχη για το μυαλό του Τραμπ και τι φοβάται η Ευρώπη

 Η μάχη για το μυαλό του Τραμπ και τι φοβάται η Ευρώπη

Ένα πορτοκαλί φάντασμα στοιχειώνει την Ευρώπη – το φάντασμα του Ντόναλντ Τραμπ. Όλες οι δυνάμεις της παλιάς Ευρώπης έχουν συνάψει μια ιερή συμμαχία για να ξορκίσουν αυτό το φάσμα. Αλλά το τι ακριβώς φοβούνται οι παλιές δυνάμεις της Ευρώπης είναι ασαφές.

Των Majda Ruge, Jeremy Shapiro

Καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2024, μια δεύτερη θητεία της εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ παραμένει ένα φάντασμα χωρίς ουσία, τρομακτικό και μόνο στη σκέψη· ασαφές ως προς τις λεπτομέρειες. Ο Τραμπ είναι κάποιος που σκέφτεται το δάσος και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του περιφρόνησε ενεργά τη λεπτομέρεια, τη συνέπεια, ακόμη και τη συνοχή στην εξωτερική πολιτική.

Μια ποικιλία think tank που πρόσκεινται στους Ρεπουμπλικανούς, μεταξύ των οποίων ορισμένες της “νέας δεξιάς” που δημιουργήθηκαν πρόσφατα από αποφοίτους της κυβέρνησης Τραμπ, ετοιμάζουν ατζέντες για να συμπληρώσουν τις λεπτομέρειες στην πολιτική του Τραμπ. Αυτά περιλαμβάνουν το Heritage 2025 Agenda και το America First Foreign Policy Platform του America First Policy Institute, τα οποία στελεχώνονται από πρώην αξιωματούχους του Τραμπ.

Η μάχη για το μυαλό του Τραμπ

Όλες αυτές οι προσπάθειες συμμορφώνονται σε γενικές γραμμές με την αόριστη φιλοσοφία του Τραμπ, αλλά εξακολουθούν να διαφωνούν σε ορισμένες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες. Ο Τραμπ ελέγχει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα – δεν μπορεί να κάνει τίποτα οποιοσδήποτε Ρεπουμπλικανός διανοούμενος για αυτό. Το ερώτημα είναι ποιος στο κόμμα μπορεί να ελέγξει την εξωτερική πολιτική του Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ANATROPINEWS

Σχετικά Άρθρα