Βούλτεψη για Σαμαρά: Έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, δεν υπάρχει εσωκομματικό θέμα

 Βούλτεψη για Σαμαρά: Έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, δεν υπάρχει εσωκομματικό θέμα

Για τις «φωτιές» που έχει ανάψει η τροπολογία που δίνει άδεια παραμονής για όσους παράτυπους μετανάστες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα για τρία χρόνια αναφέρθηκε στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, εξηγώντας τι προβλέπει η τροπολογία. Παράλληλα, σχολίασε και την έντονη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά για το ζήτημα αυτό είπε πως «έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει» και πως δεν υπάρχει εσωκομματικό θέμα.

Όπως εξηγεί αρχικά η κυρία Βούλτεψη: «Η διάταξη αναφέρεται σε ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2023, δεν αφορά τους προηγούμενους οι οποίοι ‘’νομιμοποιούνται’’, δηλαδή παίρνουν άδεια διαμονής και εργασίας με το νόμο του 2014, του Σαμαρά που απαιτούσε για να πάρεις αυτή την άδεια να βρίσκεσαι στη χώρα επί 7 χρόνια. Άρα όσοι μπήκαν στη χώρα και δεν έχουν νομιμοποιηθεί με άλλον τρόπο, δεν έχουν πάρει άσυλο το 15,16,17, εμφανίζονται τώρα που έχουν κλείσει τα 7 χρόνια. Εμένα αυτό με στεναχωρείΔεν θέλω να υπάρχουν στη χώρα άνθρωποι οι οποίοι δεν κάνουν τίποτα για 7 ολόκληρα χρόνια γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως οι άνθρωποι αυτοί, που δεν έχουν δουλειά, δεν έχουνε να φάνε, δεν έχουν που να κοιμηθούν είναι οι εύκολοι στόχοι πάντα του οργανωμένου εγκλήματος και της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού».

«Ο νόμος Σαμαρά ήταν νόμος αποτροπής – Δεν υπάρχει κανένα εσωκομματικό θέμα»

«Ο νόμος Σαμαρά εκείνη την περίοδο είχε έννοια γιατί μόλις 3 χρόνια πριν είχε ξεκινήσει ο πόλεμος στη Συρία και έπρεπε να σταλεί ένα μήνυμα πως η Ελλάδα δεν πρόκειται, και δεν μπορεί να δεχτεί όλο τον κόσμο που έρχεται από τη Συρία. Ο νόμος εκείνος ήταν νόμος αποτροπής», συνέχισε.

«Με τον Σαμαρά έχω στενή προσωπική και πολιτική σχέση. Είναι ο άνθρωπος που με έκανε κυβερνητική εκπρόσωπο, την πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση στη χώρα, έχει προσφέρει πολλά, ζήσαμε δραματικές στιγμές κοντά του, κράτησε την χώρα όρθια, στο ευρώ, έβγαλε τη χώρα από μεγάλη περιπέτεια. Έχει δικαίωμα να λέει ότι θέλει, έχει τις απόψεις του. Είναι απόψεις που έχει διαχρονικά. Δεν είναι κάτι. Δεν υπάρχει κανένα εσωκομματικό θέμα. Ο Σαμαράς ποτέ δεν θα σταματήσει να στηρίζει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», επισήμανε. 

«Εάν δεν έχουμε σωστή ένταξη των μεταναστών θα εργαλειοποιηθούν»

Παράλληλα, τόνισε πως: «Η κορωνίδα της πολιτικής μας είναι η φύλαξη των συνόρων. Όμως σφραγισμένα σύνορα δεν υπάρχουν ποτέ. Προχτές ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ ότι κατεβάζουν εθνοφρουρά στα σύνορά τους με το Μεξικό. Επειδή σφραγισμένα σύνορα δεν υπάρχουν πουθενά, δεν δέχομαι πως η ακροδεξιά μπορεί να φυλάξει και να κλείσει σύνορα, διότι είδαμε στην Ιταλία η Μελόνι με τον Σαλβίνι όχι μόνο δεν τα κατάφεραν αλλά είχαν και 150.000 εισόδους σε ένα χρόνο.

Το πρόβλημα σήμερα είναι πως αυτή τη στιγμή έχουμε 3 ενεργούς πολέμους, εκ των οποίων ο τελευταίος της Μέσης Ανατολής έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη έντονη ριζοσπαστικοποίηση και εξτρεμισμό. Όλη η Ευρώπη λέει προσοχή. Εάν δεν έχουμε σωστή ένταξη των μεταναστών θα εργαλειοποιηθούν. Εμείς έχουμε την πολιτική της φύλαξης των συνόρων που είναι ο ένας πυλώνας και την ασφαλή ένταξη. Η ένταξη αφορά κυρίως ανθρώπους που έχουν πάρει προσφυγικό προφίλ, οι οποίοι και πάλι κινδυνεύουν να γίνουν θύματα. Οι πρόσφυγες έχουν ότι δικαίωμα έχει και ο Έλληνας πολίτης με βάση τη Σύμβαση της Γενεύης. Άρα δεν συζητούμε για αυτούς που πρέπει να τους εντάξουμε.

Η διάταξη όπως εξηγεί αφορά ανθρώπους «που είχαν άδεια διαμονής και την έχασαν. Προφανώς, δουλεύουν παράνομα. Το ένα πρόβλημα είναι η ασφάλεια. Εγώ δεν θέλω να κυκλοφορούν άνθρωποι χωρίς να ξέρω μετά από τόσα χρόνια πόσοι έφυγαν και πόσοι έμειναν. Επειδή οι παλαιότεροι τακτοποιούνται με την 7ετία, είχαμε αυτό το κενό».

Ακόμη αναφέρει πως «δεν μπορώ να αισθάνομαι ότι έχω στη χώρα ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα. Για την εργασία, αφορά ανθρώπους που θα προσέλθουν με λευκό ποινικό μητρώο και συμβόλαιο εργασίας εργοδότη. Εάν σταματήσουν να εργάζονται τίθενται αμέσως υπό απέλαση».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα