Αναδίπλωση στο Μαξίμου;/ Φλωρίδης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: “Στο υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιο θέμα”

 Αναδίπλωση στο Μαξίμου;/ Φλωρίδης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: “Στο υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιο θέμα”

Δεν υπάρχει -προς το παρόν- τίποτα νεότερο ως προς το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

 Ο Γιώργος Φλωρίδης παραδέχτηκε στο Open ότι το νομοσχέδιο «αγνοείται» και ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει πότε θα έρθει στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Εμμέσως επιβεβαιώνει πληροφορίες ότι στο Μέγαρο Μαξίμου σκέπτονται πολύ σοβαρά να μεταθέσουν χρονικά, ακόμα και για μετά τις ευρωεκλογές, την προώθηση σχετικού νομοσχεδίου μετά τις εντονότατες αντιδράσεις κορυφαίων υπουργών και δεκάδων βουλευτών καθώς και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Στο υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιο θέμα προς επεξεργασία. Ισχύει ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός. Σε ό,τι με αφορά ως υπουργό Δικαιοσύνης, αυτό το ζήτημα δεν είναι στο υπουργείο Δικαιοσύνης τώρα. Είναι ένα υπουργείο είτε αποκλειστικά αρμόδιο, είτε συναρμόδιο» ανέφερε ο Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο Open.

«Αυτό τέθηκε από την κορυφή της κυβέρνησης αλλά το θέμα αυτό δεν υπάρχει ως εκκρεμότητα στο υπουργείο. Αν και εφόσον τεθεί, το υπουργείο θα εκφραστεί» συμπλήρωσε, κάνοντας ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο έχει κρυφτεί κάπου στα συρτάρια του Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre, οι επαφές των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Καλαφάτη με βουλευτές ανέδειξαν πως μόνο το 1/3 της Κ.Ο της Ν.Δ δηλώνει πως προτίθεται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών (κυρίως νεότεροι με φιλελεύθερο προφίλ), ενώ συντριπτικά οι περισσότεροι ή αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να το καταψηφίσουν, ή δηλώνουν πως …αναμένουν να δουν το περιεχόμενό του. Από τους υπουργούς, δε, μόνο η Σοφία Ζαχαράκη έχει δηλώσει αναφανδόν υπέρ και πιθανότατα θα είναι το δικό της υπουργείο (Οικογένειας) που θα αναλάβει την προώθησή του. Ωστόσο η δήλωση του Βασίλη Φλωρίδη που ως υπουργός Δικαιοσύνης θα έπρεπε να έχει συμμετοχή σε μία τέτοια διαδικασία δείχνει πως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις.

Σχετικά Άρθρα