Το Παίδων ”Αγία Σοφία” επισκέφτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η Ειρήνη Αγαπηδάκη

 Το Παίδων ”Αγία Σοφία” επισκέφτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, επισκέφθηκε την Κυριακή, παραμονή των Χριστουγέννων, τις πτέρυγες της Νευροχειρουργικής κλινικής και της Α’ Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γονείς, να παίξει με τα παιδιά και να τους μοιράσει δώρα και ευχές για τα Χριστούγεννα.

Την κα Αγαπηδάκη συνόδευσε και ξενάγησε στο νοσοκομείο ο Διοικητής, Εμμανουήλ Παπασάββας μαζί με συνεργάτες και το προσωπικό του νοσοκομείου. ‘

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους γιατρούς και νοσηλευτές στο Παίδων “Αγία Σοφία” για την αυταπάρνηση και την αφοσίωσή τους, ειδικά αυτές τις μέρες. Αυτό είναι το προφανές. Όμως, θέλω να μοιραστώ και κάτι που νιώθω κάθε φορά έντονα: ειδικά στην Υγεία, ειδικά στα παιδιά, σε πιάνει ένα δέος όταν βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους να επιτελούν το έργο τους», δήλωσε στο τέλος της επίσκεψής της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, και πρόσθεσε

«Δίνουν τον εαυτό τους για να φροντίσουν τα παιδιά μας. Είναι καθήκον μας να τους στηρίξουμε και αυτό κάνουμε. Όπως είναι καθήκον μας και εσωτερική ανάγκη να είμαστε κοντά στους ανθρώπους με όποιο τρόπο: ηθικά, συναισθηματικά, ουσιαστικά, ανθρώπινα. Για αυτό, μπήκαμε στην πολιτική, αυτή είναι η αποστολή και η υποχρέωση μας.

Τους εύχομαι, λοιπόν, καλή δύναμη και στους μικρούς μας φίλους, γρήγορη ανάρρωση, ώστε σύντομα να είναι ξανά σπίτι τους, με την οικογένειά τους».  

«Ασφυξία» στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, λόγω έξαρσης ιώσεων και κορονοϊού!

Μπορεί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, να αναγνώρισε την ιδιαίτερη αξία της προσφοράς των υγειονομικών στους μικρούς (και όχι μόνο) ασθενείς αλλά η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, όπως και στα Παιδιατιρκά,  είναι πολύ πιεσμένη, αφού είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό, λόγω των πάγιων πλέον ελλείψεων (για τις οποίες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει κάνει κάτι) αλλά και του κορονοϊού.

Έτσι, σύμφωνα με την εικόνα που περιγράφουν οι εκπρόσωποι των υγειονομικών υπαλλήλων, αυξημένη είναι η προσέλευση και η νοσηλεία παιδιών στα 2 μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, τις τελευταίες ημέρες. Το κοκτέιλ ιώσεων  που προσβάλουν τα παιδιά (γρίπη – covid-19 – αναπνευστικού ιοί) και η έλλειψη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης έχουν προκαλέσει ασφυξία στα νοσοκομεία Παίδων, με αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση του χρόνου αναμονής στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία, καθώς και την υπερκάλυψη των διαθέσιμων κρεβατιών στις κλινικές των νοσοκομείων.

· Στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», υπάρχουν πολύωρες αναμονές στα επείγοντα και αναπτύσσονται ράντζα στους διαδρόμους των κλινικών.

· Στο Παίδων «Αγία Σοφία»,  υπάρχουν πολύωρες αναμονές στα επείγοντα και  νοσηλεύονται πολλά  παιδιά με ιώσεις στη διασπορά, σε άσχετες κλινικές από την πάθησή τους.

Εκτός των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία, προστίθεται και η απουσία πολλών υγειονομικών που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό και λείπουν με αναρρωτική άδεια.

Εμφανής η έλλειψη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης

Τα ιδιωτικά παιδιατρικά ιατρεία, το βράδυ, τις αργίες και τα σαββατοκύριακα είναι κλειστά. Πολλοί γονείς δεν έχουν χρήματα να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά ιατρεία. Τα Κέντρα Υγείας δεν διαθέτουν παιδιάτρους ή αν διαθέτουν, είναι ελάχιστοι, ενώ τη νύχτα είναι κλειστά και τις αργίες λειτουργούν μόνο το πρωί.

Οι γονείς φοβούνται περισσότερο μετά την τραγική κατάληξη παιδιών από στρεπτόκοκκο και σπεύδουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

«Εάν, λοιπόν, δεν θέλουμε να χειροτερέψει η κατάσταση, τώρα στις γιορτές που υπάρχει μεγαλύτερος συνωστισμός, θα πρέπει τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία και οι Παιδιατρικές Κλινικές των νοσοκομείων να ενισχυθούν με προσωπικόΝα ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη με προσωπικό, προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίζει σε 24ωρη βάση τα παιδιατρικά νοσοκομεία και όχι να λειτουργεί με ωράριο καταστημάτων», τονίζουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ και προτείνουν.

«Να  αναγκασθούν από το υπουργείο υγείας και τον ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες παιδίατροι να συνδράμουν τη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονέων.

Να υπάρξει ενημέρωση του κόσμου  για τις δημόσιες πρωτοβάθμιες μονάδες που   λειτουργούν και διαθέτουν παιδιάτρους, καθώς επίσης και για το ωράριο  λειτουργίας τους», προτείνουν οι εκπρόσωποι των υγειονομικών και εφιστούν την προσοχή των γονέων «τώρα που είναι γιορτές και ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους είναι ιδιαίτερα αυξημένος».  

Σχετικά Άρθρα