Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Φόβοι ότι ο 37χρονος “πιστολέρο” θα φύγει από τη χώρα

 Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Φόβοι ότι ο 37χρονος “πιστολέρο” θα φύγει από τη χώρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 37χρονου άντρα, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φέρεται ως το άτομο που πυροβόλησε στο κεφάλι τους τρεις Κρητικούς στο Γκάζι. Τα τελευταία 24ωρα έχουν περιέλθει σε γνώση της Αστυνομίας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο 37χρονος μπορεί να επιχειρήσει να διαφύγει από την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν κάποιες πληροφορίες -που ελέγχονται για την αξιοπιστία τους- που αναφέρουν ότι ο 37χρονος μπορεί να φύγει είτε για την Τουρκία είτε για τη Μάλτα. Για το λόγο αυτό έχει σημάνει συναγερμός στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα, προκειμένου να επιτευχθεί η σύλληψή του το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα, σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες στα σύνορα και σε όλα τα μεθοριακά σημεία εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος συνεργός του έχει συλληφθεί και έχει κριθεί προφυλακιστέος.

Είχε εμφανιστεί το βράδυ της Κυριακής με τη δικηγόρο του Ματίνα Μάρκου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου και συνελήφθη. Η κ. Μάρκου είχε δηλώσει στο iEidiseis ότι «πήγαμε μαζί στη ΓΑΔΑ με τα πόδια. Είχαμε μία ελπίδα ότι μπορεί να εμφανιζόταν και το άτομο που πυροβόλησε αλλά αυτό δεν έγινε. Ο πελάτης μου δεν άγγιξε όπλο και δεν έχει σχέση με τους πυροβολισμούς. Δεν φανταζόταν ότι ο συνεργός του είχε όπλο και σήμερα είναι σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 33χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι κάποιοι από την παρέα των Κρητικών τους έβρισαν γιατί -όπως είπαν- το τζιπ πάτησε σε λακκούβα και τους πέταξε νερά. Συνέχισε λέγοντας ότι δεν γνώριζε ότι ο οδηγός είχε μαζί του όπλο, ενώ είπε ότι αιφνιδιάστηκε όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί.

O 33χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το 2008 φέρεται να συμμετείχε σε υπόθεση διακίνησης μεταναστών, ενώ δύο χρόνια αργότερα κατηγορήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας. Η δράση του συνεχίστηκε το 2012, στο ΤΑ Χαλανδρίου, καθώς το όνομά του εμπλεκόταν σε εγκληματική οργάνωση για κλοπές, όπλα και ναρκωτικά.

Τρία χρόνια αργότερα, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Β/Α Αττικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριά σωματική βλάβη και περί όπλων, ενώ το 2019 από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών κατηγορήθηκε για εγκληματική οργάνωση που αφορά υποθέσεις πλαστογραφίας και κλοπών.

Το Πρωτοδικείο Πάτρας είχε διατάξει περιοριστικούς όρους, με την υποχρέωση να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο ΤΑ Μελισσίων.

Σχετικά Άρθρα