Ναύπακτος: Οι δύο ανήλικοι παραδέχτηκαν ότι “έγδυσαν” τις συμμαθήτριές τους – “Το κάναμε για να γελάσουμε”

 Ναύπακτος: Οι δύο ανήλικοι παραδέχτηκαν ότι “έγδυσαν” τις συμμαθήτριές τους – “Το κάναμε για να γελάσουμε”

Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου και όχι μόνο, μετά την αποκάλυψη της δράσης δύο ανηλίκων εις βάρος έξι συμμαθητριών τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία του διευθυντή του γυμνασίου όπου φοιτούν τα δύο αγόρια ηλικίας 13 ετών, παραποίησαν φωτογραφίες των έξι κοριτσιών, μέσω ειδικής εφαρμογής, με τέτοιον τρόπο που φαίνονται γυμνές και τις μοιράστηκαν με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου.

«Δεν περιμέναμε να πάρει τέτοια διάσταση το θέμα…»

Ένας γονέας μάλιστα προέβη σε μήνυση και σε συνέχεια η Αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις, τόσο των δύο ανήλικων δραστών, όσο και των γονέων τους για παραμέληση ανηλίκου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, οι δύο 13χρονοι παραδέχτηκαν την πράξη τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι το έκαναν για να γελάσουν και πως δεν περίμεναν να πάρει το θέμα τέτοια διάσταση.

Επιπλέον αρνήθηκαν το γεγονός ότι τις διακίνησαν στο Διαδίκτυο, παρά μόνο μεταξύ των συμμαθητών τους στο διάλειμμα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 18 φωτογραφίες στο τηλέφωνο του ενός μαθητή, ενώ στου δεύτερου δεν βρέθηκε καμία. Ο ίδιος όμως παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ότι είχε φωτογραφίες, αλλά τις έσβησε χθες το πρωί, δηλαδή λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του.

Από τα στοιχεία που βρήκαν οι αστυνομικοί, αναγνωρίστηκαν δύο μαθήτριες που έπεσαν θύματα, ενώ ανήλικοι δράστες παραδέχθηκαν ότι έχουν προχωρήσει στην επεξεργασία φωτογραφιών ακόμα τεσσάρων κοριτσιών.

Οι ψεύτικες γυμνές εικόνες δημιουργήθηκαν μέσω εφαρμογής η οποία με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στους χρήστες να γδύνουν τα ανυποψίαστα θύματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αφορά σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανήλικων, παραμέληση της εποπτείας ανήλικου και εκδικητική πορνογραφία.

«Είδα μια δική μου φωτογραφία…»
«Είδα μια δική μου φωτογραφία, ήταν γυμνή. Είναι ψεύτικο, αλλά ένιωθα και ακόμα νιώθω πάρα πολύ άβολα και περίεργα και ντρεπόμουν πάρα πολύ γιατί ξέρω ότι τη φωτογραφία την έχουν δει πολλά άτομα τη φωτογραφία. Τους ρώτησα αν είναι αλήθεια, μου το παραδέχτηκαν. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να το έκαναν για μαγκιά. Νιώθω αγχωμένη και πολύ φοβισμένη», είπε η ανήλικη μαθήτρια που έπεσε θύμα των 13χρονων στο Star.

Πατέρας μιλώντας επίσης στο Star για τα συναισθήματά του μόλις έμαθε ότι οι μαθητές διακινούσαν φωτογραφία της κόρης του.

«Θύμωσα σαφώς αλλά περισσότερο στεναχωρήθηκα γιατί σκέφτηκα ότι είναι 13 ετών παιδιά. Κάπου έχει αρχίσει και χαλάει πολύ η κατάσταση… Ο λόγος που κινήθηκα νομικά είναι απλούστατος. Δεν θέλω να κυνηγήσω δύο μικρά παιδιά γιατί έκαναν κάτι στην κόρη μου αλλά αν μπορώ αυτά τα παιδιά να τα κάνω να μην ξανακάνουν κάτι παρόμοιο», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα