Η συγκλονιστική ιστορία του 17χρονου Άλεξ που βρέθηκε στη Γαλλία -“Περπατούσαμε 4 μέρες”

 Η συγκλονιστική ιστορία του 17χρονου Άλεξ που βρέθηκε στη Γαλλία -“Περπατούσαμε 4 μέρες”

Η ιστορία του έχει συγκλονίσει τη Βρετανία ενώ ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για το πως βρέθηκε ο17χρονος, πλέον, Άλεξ που είχε εξαφανιστεί στην Ισπανία πριν έξι χρόνια. Ο Άλεξ βρέθηκε σε μια απομακρυσμένη γωνιά της νοτιοδυτικής Γαλλίας, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, έχοντας μαζί του μόνο ένα σκέιτμπορντ και 100 ευρώ μετρητά. Εκεί, είπε σε έναν διερχόμενο οδηγό «χρειάζομαι ένα μέλλον».

Σύμφωνα με το AP, ο οδηγός Φαμπιέν Ασιντίνι δήλωσε ότι ο Άλεξ «μου είπε ότι περπατούσε για 4 μέρες, έτρωγε ό,τι έβρισκε στα χωράφια.

Ο βοηθός εισαγγελέα στην Τουλούζη, Αντουάν Λερόι, δήλωσε ότι ο 17χρονος ζούσε επί έξι χρόνια έναν νομαδικό τρόπο ζωής με τη μητέρα και τον παππού του, οι οποίοι είχαν «εμμονή με την ενέργεια». Ζούσαν σε «πνευματικές κοινότητες» στην Ισπανία, το Μαρόκο και τη Γαλλία από το Οκτώβριο του 2017 όταν και τον άρπαξαν από τη γιαγιά του, που είναι η νόμιμη κηδεμόνας του. «Δεν υπήρχε καμία σύνδεση με τον πραγματικό κόσμο» σε αυτές τις κοινότητες.

Ο Λερόι ανέφερε ότι ο 17χρονος συνειδητοποίησε ότι «αυτό πρέπει να σταματήσει όταν η μητέρα του του ανακοίνωσε τα σχέδιά της να πάνε στη Φινλανδία, ωστόσο δήλωσε ότι δεν ήταν σαφές αν ο νεαρός τής είχε πει την πρόθεσή του να φύγει, σύμφωνα με τον Guardian.

«Είπε, απλώς, ότι δεν ήθελε να πάει στη Φινλανδία. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα γι’ αυτό» δήλωσε ο εισαγγελέας, και πρόσθεσε: «Είχε 100 ευρώ πάνω του και προσπαθούσε να φτάσει στην Τουλούζη χωρίς να συναντήσει πολλούς ανθρώπους. Γι’ αυτό ταξίδευε τη νύχτα και κοιμόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Πώς εντοπίστηκε ο 17χρονος

Το αγόρι εντοπίστηκε αρχικά από έναν διανομέα, ο οποίος ενώ οδηγούσε το όχημά του, είδε τον 17χρονο να περπατά σε δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων, κρατώντας ένα σακίδιο και ένα σκέιτμπορντ. Ο διανομέας προσφέρθηκε να μεταφέρει τον 17χρονο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της 3ωρης διαδρομής του είπε την ιστορία του, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το αγόρι ρώτησε τον οδηγό αν μπορούσε να δανειστεί το τηλέφωνό του και έστειλε ένα μήνυμα μέσω Facebook στη γιαγιά του, λέγοντας ότι είναι καλά και ήθελε να τη δει.

Σχετικά Άρθρα