Γυναικοκτονία Σαλαμίνα: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας – Τι απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου (vid)

 Γυναικοκτονία Σαλαμίνα: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας – Τι απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου (vid)

Απολογία στον εισαγγελέα του Πειραιά του 71χρονου που συνελήφθη για την δολοφονία 43χρονης γυναίκας στην Σαλαμίνα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στην ανακρίτρια Πειραιά οδηγείται σήμερα ο 71χρονος που εκτέλεσε την πρώην σύντροφό του, 43χρονη Γεωργία μέσα στο σπίτι της μητέρας της στη Σαλαμίνα, όπου είχε καταφύγει για να προστατευθεί μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της τρεις ημέρες πριν την άγρια δολοφονία. Να σημειωθεί ότι όπως αποκαλύφθηκε ο 71χρονος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία, μετά από καταγγελία πρώην συντρόφου του.

Ειδικότερα είχε κατηγορηθεί ότι το 2013 κακοποίησε μια 51χρονη σύντροφό του στη Νέα Φιλαδέλφεια και καταδικάστηκε το 2019, ερήμην, σε 1,5 χρόνο φυλακή για σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

Η καταδίκη αποκαλύφθηκε όταν η αστυνομία πήρε τα αποτυπώματά του μετά τη σύλληψή του και βρήκε μια ταυτότητα που είχε χρησιμοποιήσει τότε ο δράστης. Από την σύγκριση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, το οποίο κάποια στιγμή είχε αλλάξει ταυτότητα βάζοντας διαφορετικό όνομα πατρός και μητρός.

  • Την ίδια ώρα και όσο περνάνε οι ημέρες σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για τη στάση και τα αντανακλαστικά των αστυνομικών καθώς φέρονται ότι υποτίμησαν την καταγγελία της Γεωργίας για τον κίνδυνο που διέτρεχε από τον πρώην σύντροφό της όταν πήγε με τη μητέρα της να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό της.

Η οικογένεια της Γεωργίας έκανε γνωστό μέσω του δικηγόρου της ότι θα κινηθεί και νομικά εναντίον των αστυνομικών που δεν συνέλαβαν στα όρια του αυτοφώρου, τον 71χρονο δράστη.

Όπως επεσήμανε ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, οι αστυνομικοί δεν έχουν τελέσει το καθήκον τους και «έχουν υποπέσει στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος» γιατί εάν είχαν συλλάβει, στα όρια του αυτοφώρου, τον 71χρονο, «ίσως και να μην υπήρχε τώρα καμία συζήτηση για τη δολοφονία του κοριτσιού».

«Θα πρέπει οι Αρχές, και οι αστυνομικές όπως και οι δικαστικές, να είναι προετοιμασμένες για οποιοδήποτε συμβάν ενδοοικογενειακής βίας. Εάν δεν υπάρχει εκπαίδευση στην Ελληνική Αστυνομία και υφίστανται τεράστιες ευθύνες, θα πρέπει να διαταχθεί ειδική ένορκη διοικητική εξέταση η οποία θα αποδώσει ευθύνες και εισαγγελική παρέμβαση για να μην υπάρξει στο μέλλον άλλη ανθρωποκτονία», επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης.

  • Για το αν υπάρχουν κενά ή ευθύνες της αστυνομίας ρωτήθηκε ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή “Η Επόμενη Μέρα” με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο και την Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι η αστυνομία αναζήτησε τον 71χρονο αλλά δεν κατέστη δυνατόν να τον εντοπίσει. Πρόσθεσε ότι θα ερευνηθεί αν όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν απο πλευράς της αστυνομίας.

ΔΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ 10ο ΛΕΠΤΟ

Σχετικά Άρθρα