Ασπρόπυργος: Σε σοβαρή η κατάσταση ο 33χρονος συνεπιβάτης αστυνομικός της μοιραίας καταδίωξης

 Ασπρόπυργος: Σε σοβαρή η κατάσταση ο 33χρονος  συνεπιβάτης αστυνομικός της μοιραίας καταδίωξης

Σε σοβαρή κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο 401 νοσοκομείο ο 33χρονος αστυνομικός, συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας η οποία κυριολεκτικά διαλύθηκε στη διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα δύο υπόπτων ΙΧ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 29χρονος οδηγός της, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από την διαλυμένη υπηρεσιακή μοτοσικλέτα που συμμετείχε στην κινηματογραφική καταδίωξη εξασφάλισε η ΕΡΤ. Η μηχανή της ΔΙ.ΑΣ Δυτικής Αττικής, μαζί με άλλα οχήματα της αστυνομίας κυνηγούσαν ύποπτο αυτοκίνητο. Στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου το κλεμμένο όχημα έκανε αναστροφή. Περιπολικό που ακολουθούσε μείωσε ταχύτητα, και τότε η μοτοσικλέτα με τους δύο αναβάτες έπεσε με δύναμη στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

«Είναι περιστατικά, τα οποία είναι πάρα πολλά, στα οποία εμπλέκονται Ρομά και είναι ρουτίνα καθημερινά τέτοιες καταδιώξεις» ανέφερε ο Στράτος Μαυροειδάκος Γ.Γ Ομοσπονδίας Αστυνομικών και Ειδικών Φρουρών.

Η καταδίωξη ξεκίνησε στις τέσσερις περίπου τα ξημερώματα από την περιοχή της Νίκαιας. Το κέντρο επιχειρήσεων διαβίβασε ότι άτομα προσπαθούν να κλέψουν σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Ματρόζου. Όταν έφτασε στο σημείο περιπολικό, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο οχήματα και ανέπτυξαν ταχύτητα. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τα οχήματα, και ο οδηγός του ενός όταν έφτασε στη λίμνη Κουμουνδρούρου, άλλαξε απότομα κατεύθυνση, προκειμένου να αποφύγει τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που συμμετείχε στην καταδίωξη, να πέσει πάνω σε προπορευόμενο περιπολικό.

Ο 29χρονος αστυνομικός, οδηγός της μοτοσικλέτας, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο νοσοκομείο και λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο δεύτερος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛΑΣ» σημείωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 19χρονο οδηγό του οχήματος που έκανε τους επικίνδυνους ελιγμούς και προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα