Reuters: O Πούτιν θα παραμείνει πρόεδρος της Ρωσίας τουλάχιστον έως το 2030

 Reuters: O Πούτιν θα παραμείνει πρόεδρος της Ρωσίας τουλάχιστον έως το 2030

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, μια κίνηση που αναμένεται να τον κρατήσει στην εξουσία μέχρι τουλάχιστον το 2030, καθώς ο αρχηγός του Κρεμλίνου αισθάνεται ότι πρέπει να οδηγήσει τη Ρωσία στην πιο επικίνδυνη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, ανέφεραν έξι πηγές στο Reuters.

Μετά την εξουδετέρωση μιας ένοπλης ανταρσίας από τον αρχηγό της ομάδας μισθοφόρων Βάγκνερ τον Ιούνιο, ο Πούτιν κινήθηκε για να υποστηρίξει την κύρια βάση του στις δυνάμεις ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις και με τους περιφερειακούς ψηφοφόρους έξω από τη Μόσχα.

Η ρωσική άμυνα, τα όπλα και οι συνολικές δαπάνες του προϋπολογισμού έχουν αυξηθεί στα ύψη, ενώ ο Πούτιν έχει κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις τους τελευταίους μήνες. «Η απόφαση έχει ληφθεί – θα θέσει υποψηφιότητα», δήλωσε μια από τις πηγές που έχει γνώση του σχεδιασμού.

Μια άλλη πηγή επιβεβαίωσε με τη σειρά της ότι έχει ληφθεί η απόφαση και ότι οι σύμβουλοι του Πούτιν προετοιμάζονται για τη συμμετοχή του στις εκλογές. Ακόμα, τρεις άλλες πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου 2024 είχε ήδη παρθεί. Σημειώνεται, ότι οι πηγές μίλησαν στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας λόγω της ευαισθησίας της πολιτικής του Κρεμλίνου.

Ενώ πολλοί διπλωμάτες, κατάσκοποι και αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι αναμένουν από τον Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία εφ’ όρου ζωής, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση των σχεδίων του Πούτιν για επανεκλογή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Πούτιν δεν έχει σχολιάσει ακόμη το θέμα, προσθέτοντας: «Η εκστρατεία δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα».

Σχετικά Άρθρα